Sport

Négy szegedi sportolóval, de Milák Kristóf nélkül indult ma a repülő Párizsba

Négy szegedi sportolóval, de Milák Kristóf nélkül indult ma a repülő Párizsba

Továbbra is külön utakon az olimpiai bajnok

Kibédi Péter
2 órája
Négy szegedi sportolóval, de Milák Kristóf nélkül indult ma a repülő Párizsba

Újabb, immár a harmadik nagyobb létszámú magyar kontingens indult Párizsba, az olimpiára. Szerdán reggel az úszók és a férfi kézilabdázók indultak útnak a Liszt Ferenc Repülőtérről. Ebben a csapatban voltak a legtöbben szegediek. A HAÁSZ-SZUE úszója Pádár Nikolett, három OTP Bank-Pick Szeged kézilabdázó, Bánhidi Bence, Bodó Richárd, Mikler Roland mellett a nyílt vízi úszók szövetségi kapitánya, Gellért Gábor és Porobic Haris, a férfi kézilabda-válogatott Szegeden élő kapusedzője szállt fel a repülőgépre. 

 

Pádár Nikolett izgatottan, de önbizalommal telve várta az indulást.

 

Az úszók szombaton kezdik meg az olimpiát, ahogy a férfi kézilabdázók is. Az első csoportmeccsük Egyiptom ellen délelőtt 11 órakor kezdődik.

Hol van Milák Kristóf?

Az úszóversenyek már szombaton megkezdődnek – Sárkány Zalánnak és Késely Ajnának szurkolhatunk egyaránt 400 gyorson –, de Milák Kristófnak először csak kedd délelőtt kell vesenyeznie a 200 méteres pillangóúszás előfutamaiban. A szám döntőjét pedig szerdán este rendezik.

Sós Csaba azt mondta, értelmetlen lett volna, ha Milák már szerdán elutazik. Még néhány napot nyugodtan itthon készülhet, a saját ágyában alhat, így elkerüli a párizsi forgatagot, az olimpiai uszodában messze nem lehet olyan ideális körülmények között edzeni, mint itthon.

A 200 pillangón olimpiai bajnok és világcsúcstartó magyar klasszis tehát akár talán csak szombaton, netán vasárnap utazik ki Párizsba. Nem kizárt, hogy teljes inkognitóban.

Noha Milák Kristóf idén meg sem közelítette a saját világcsúcsát (1:50,34 perc), a legjobb idei eredmény csupán 1:53,94 perc, így is a második helyen áll a 200 méteres pillangóúszás idei világranglistáján, a hektikus felkészülés dacára a szám favoritja.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.