Sport

Négy góllal kikapott férfi kézilabda-válogatott Németországban +vidó

Négy góllal kikapott férfi kézilabda-válogatott Németországban +vidó

Van még mit csiszolni a játékon a rajtig

Kibédi Péter
2 órája
Négy góllal kikapott férfi kézilabda-válogatott Németországban +vidó

Az olimpiai kvótás magyar férfi kézilabda-válogatott 33-29-re kikapott Németország vendégeként a pénteken Stuttgartban rendezett felkészülési mérkőzésen.

 

A magyarok múlt szombaton Győrben 29-25-re nyertek Szlovénia ellen, szombaton 15 órától pedig Japánnal játszanak Stuttgartban. 

Majdnem olyan remek hangulat fogadta a két csapatot Stuttgartban, mint a januári Európa-bajnokság német-magyar mérkőzése előtt Kölnben, de a játék képe és menete más volt. Fél évvel ezelőtt az első félidőben szinte végig a magyarok vezettek, ezúttal azonban egyszer sem tudtak előnybe kerülni. A kiválóan működő hazai védőfalat nagyon nehéz volt áttörni, a labdaeladásokat és pontatlan lövéseket pedig szinte mindig lerohanással és gyors góllal büntette a német válogatott.

Alig telt el kilenc perc, Chema Rodríguez szövetségi kapitány máris időt kért (8-3), majd lecserélte mindkét átlövőjét és az irányítóját is, sőt, a 19. percben már csak Bóka Bendegúz volt a pályán a kezdők közül. Ennek ellenére nem változott a helyzet, lassú volt a visszarendeződés, így szinte minden hazai támadás góllal zárult és már nyolc találat volt a különbség (15-7).

A 22. perctől az 5022 néző előtt lejátszott meccs második félidejének elejéig felváltva estek a gólok, a szünet után a magyaroknál ismét a kezdősor volt a pályán. A védekezés keményebbé válását jól jellemezte, hogy egy német támadás során lerepült Renars Uscins cipője. Ennél sokkal fontosabb volt, hogy Palasics Kristóftól jöttek a védések, erre alapozva egy 7-1-es sorozattal 26-24-re felzárkózott a csapat. A védekezés ugrásszerű javulását a szlovénok ellen ki tudták használni a magyarok, ezúttal viszont nem, mert támadásban továbbra is becsúsztak hibák. A hajrában a németek ismét elhúztak, és végig vezetve győztek.

Első olimpiai csoportmeccsükre jövő szombaton kerül sor Egyiptom ellen.

Chema Rodríguez: – Az első félidőben bebizonyosodott, ha nem küzdünk teljes erőbedobással, nem harcolunk, akkor legyőzhetőek vagyunk, csak egy átlagos csapat. Szünet után viszont megmutattuk, hogy ha mindent beleadunk, nagyon nehéz ellenfél lehetünk bárki számára, ezt bebizonyítottuk a második félidőben. Csak ilyen lehet az arcunk, ha sikeresek akarunk lenni.

FÉRFI KÉZILABDA, OLIMPIAI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
NÉMETORSZÁG–MAGYARORSZÁG 33–29 (20–13)
Stuttgart, 10 000 néző. V: Brunner, Salah (svájciak)
NÉMETORSZÁG: WOLFF – Hornke 4 (1), Uscins 2, Knorr 5 (3), GOLLA 3, KÖSTER 4, MERTENS 6. Csere: Späth (kapus), Dahmke 2, Grgic 1, Kohlbacher 2, Fischer 1, Steinert 2, Heymann, Witzke 1. Szövetségi kapitány: Alfred Gíslason
MAGYARORSZÁG: Bartucz – Lékai 3, Ancsin, Sipos, BÁNHIDI 6, Szita 3, Bóka 3. Csere: PALASICS (kapus), Imre B. 3 (1), Bodó 1, Ilic Z. 3, FAZEKAS G. 3, Ligetvári, Rosta M. 1 (1), Hanusz, Rodríguez P. 3. Szövetségi kapitány: Chema Rodríguez
Kiállítások: 2, ill. 2 perc
Hétméteresek: 4/4, ill. 3/2



 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.