Sport

Meglepődtünk - itt alszanak a magyar olimpikonok Párizsban (videó)

Meglepődtünk - itt alszanak a magyar olimpikonok Párizsban (videó)

A szervezők rövid videóban mutatták meg az olimpiai falut

Kibédi Péter
2024. július 4., csütörtök
Meglepődtünk - itt alszanak a magyar olimpikonok Párizsban (videó)

Egy nappal több, mint három hét és fellobban az olimpiai láng, Párizsban megkezdődnek a 2024-es Nyári Olimpiai Játékok. A szervezők egy videóban mutatták meg a sportolók lakhelyét, az olimpiai falut.

Puritán szobák várják a sportolókat Párizsban

 

Az Instagramon mutatták meg a szervezők a párizsi olimpia „lakóparkját”, az olimpiai falut. Az épületeket hét év alatt építették fel Saint-Denis városrészben, a július 26-i rajt előtt nagyjából öt hónappal fejezték be az építkezést. A szervezők videójából kiderül, hogy már a berendezések többsége is helyén van.

Nézzék meg a videót:


Dobozokból van az ágy?


Az olimpiai faluban több éttermet alakítottak ki - több, olykor egzotikus konyhák szakácsai főznek majd a lakókra. Az apartmanok kicsik, a berendezésük funkcionális és meglepő. A videóban egy kanapé mellett egy papírból hajtogatott kisebb asztalt vagy széket mutatnak meg. A meglepő csak ezután jön, az ágy matraca ránézésre a fenntarthatóság jegyében újrahasznosított műanyagból készült, az ágy pedig úgy tűnik papírból készült. Mutatjuk képen is.

 

Egy másik képen az is látszik, hogy a papír ágyak mellett egy mobil ruhafogas és a légkondícionálót helyettesítendő, egy ventilátor szolgálja a sportolók kényelmét.

 

A faluban minden igényt kielégítő fitneszterem, és több, a kikapcsolódást szolgáló játékterem várja a lakókat.

Az 52 hektáron elterülő olimpiai falu mintegy 14 500 versenyzőt, illetve stábtagot tud majd egyidejűleg kiszolgálni. Összesen 82 ház, 3000 apartman, illetve 7200 szoba épült fel, amelyekből a játékok után lakóházak, illetve irodák lesznek.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.