Sport

Mától ismét Szeged az evezés fővárosa

Mától ismét Szeged az evezés fővárosa

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2 órája
Mától ismét Szeged az evezés fővárosa

A Maty-ér ad otthont a 2024-es felnőtt, utánpótlás, masters, para-evezős és amatőr evezős országos bajnokságnak. Csütörtöktől vasárnapig szelik a vizet.

 

A sportesemény négy napján összesen 98 versenyszámot rendeznek meg a hat korosztályban (tanuló, serdülő, ifjúsági, U23-as, felnőtt, masters). Az induló 21 klub között ott van két Csongrád-Csanád vármegyei is: a Csongrádi Vízügyi SE, valamint az MVM Szegedi VE szakosztálya.

A program csütörtökön 7.30-kor indul, ezen a napon a döntőket 14.30-tól rendezik, majd pénteken 7.30-kor, szombaton 8, míg vasárnap 8.40-kor kezdődnek a futamok, és 14.30-kor, 11 órakor, illetve 9.18-kor a finálék. 

A párizsi olimpián induló evezős, Pétervári-Molnár Bendegúz ezúttal nem vesz részt az országos bajnokság egypárevezős versenyeiben. 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.