Sport

Két nagyarányú győzelemmel kezdte a felkészülést a Szeged

Két nagyarányú győzelemmel kezdte a felkészülést a Szeged

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2024. július 1., hétfő
Két nagyarányú győzelemmel kezdte a felkészülést a Szeged

A felkészülés második hetére kanyarodva megkezdte az edzőmérkőzések sorát a Szeged-Csanád Grosics Akadémia. A szegedi csapat a Matfű, valamint a Hódmezővásárhely ellen lépett pályára az új vezetőedző Michael Boris irányítása alatt.

Fotó: Gémes Sándor

 

Tudatosan építették fel a programot

A Martfű és a Hódmezővásárhely után a továbbiakban a szerb FK Tekstilac Odzaci, a Kecskemét és a Tiszakécske lesz a szegediek gyakorlópartnere mérkőzéskereten belül.

Tudatosan építettük fel az edzőmérkőzések programját. Alacsonyabb osztályú ellenfelekkel kezdünk, mert még nem alakult ki a végleges keretünk: próbajátékosok, illetve a tartalékcsapatunkból velünk edző fiatalok is lehetőséget kapnak a bizonyításra. Izgalmas része ez a felkészülésnek, hiszen mérkőzéseken lehet a legjobban felmérni, hogy taktikailag és erőnlétileg hol tartunk.

– nyilatkozta Germán Tamás, a Szeged-Csanád GA csapatmenedzsere.

Fotó: Gémes Sándor

 

Nyolcgólos siker a nyitányon

Első felkészülési mérkőzésén 8-0-ra nyert a Szeged-Csanád Grosics Akadémia az NB III-as Martfű ellen a Szent Gellért Fórum gyakorlópályáján.

Rögtön az első percekben az új igazolás, Varga György Balázs révén megindították a gólgyártást  a szegediek. Az első negyedóra végén már háromgólos volt az előny: előbb Borvető Áron talált a hálóba közelről, majd Tóth Bence egy remek egyéni szóló végén mattolta a martfűi hálóőrt. Még a szünet előtt megszerezte második gólját Varga György Balázs, így 4-0-ás előnnyel fordulhatott a szünetre a Szeged.

A második játékrészben sem hagyott alább a lendület. Könczey Márk remek kiugratása után Haris Attila vette be a vendégek hálóját. Nem sokkal később az imént még asszisztot jegyző Könczey gólnak örülhetett, miután nagyszerűen érkezett a hosszú oldalon egy balról jövő beadásra.

A hajrában Könczey újfent az előkészítés terén jeleskedett: kétszer is gólpasszal kínálta meg a próbajátékon szereplő Pruska Dánielt, aki gyors duplájával beállította a 8-0-ás végeredményt.

Fotó: Gémes Sándor

 

Újabb kiütéses győzelem

A szintén harmadosztályú Hódmezővásárhelyi FC-t látta vendégül a Szent Gellért Fórum gyakorlópályáján a Szeged-Csanád Grosics Akadémia, amely ismét ontotta a gólokat.

Negyedóra elteltével egy remekül ütemezett letámadás eredményeként Lamin Sarr szerzett labdát a kapu előterében, majd a tizenhatoson belülre érve elsodorta őt a kapujából kilépő Vaits Marcell. A játékvezető büntetőt ítélt, amelyet Haris Attila magabiztosan értékesített, ez lett meg a szegedi vezetés.

A csereként pályára lépő, próbajátékon szereplő Takács-Földes Olivér bal oldali beadását követően Borvető Áron piszkálta be a labdát közelről, és duplázta meg az előnyt. Az előző szezonban holtversenyben a házi góllövő lista élén végző támadó még a szünet előtt újabb gólnak örülhetett: egy balról érkező beívelést kissé kiszorított szögből a hosszú sarokba bólintott.

A fordulást követően szinte azonnal tovább növelték előnyüket a szegediek: egy gyors labdaszerzést követően villámgyorsan ellentámadásba lendültek, az akció végén Takács-Földes Olivér tízméterről, ballal kilőtte a hosszú alsó sarkot.

Pár perccel később a másik próbajátékos, Pruska Dániel is feliratkozott a gólszerzők listájára. A végeredményt végül Gera Norbert állította be, amikor egy jobb oldali sarokrúgást követően mindenkinél magasabbra emelkedve a hálóba stukkolta a labdát.

Fotó: Gémes Sándor

 

Egyelőre egy igazolást jelentettek be hivatalosan

Újpestről érkezett a Szeged-Csanád GA első nyári igazolása, egy 20 esztendős támadó középpályás személyében.

Varga György Balázs 2003. október 23-án született Baján. Szülővárosa csapatában kezdett futballozni, majd 15 évesen felfigyelt rá az Újpest. A lila-fehéreknél végigjárta az utánpótlás korosztályokat, egy éven át a Vasas Kubala Akadémián pallérozódott, majd 2020-ban visszatért Újpestre, ahol 2020. november 1-én, mindössze 17 évesen az MTK ellen debütált az élvonalban. 26 NB I-es mérkőzésen 3 gólt szerzett.

Úgy fest jól halad a fiatal játékos szegedi beilleszkedése, hiszen már az első edzőmeccsén kétszer is eredményes is volt Varga György Balázs.

Fotó: Szeged-Csanád Grosics Akadémia

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.