Sport

Hátrányból fordított és Európa-bajnoki döntős Spanyolország

Hátrányból fordított és Európa-bajnoki döntős Spanyolország

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2024. július 9., kedd
Hátrányból fordított és Európa-bajnoki döntős Spanyolország

A spanyol labdarúgó-válogatott 2-1-re legyőzte Franciaországot az Európa-bajnokság müncheni elődöntőjében. A spanyolok az angolokkal vagy a hollandokkal találkoznak a fináléban.

Fotó: Koszticsák Szilárd

 

Az első pár percben a spanyolok voltak az aktívabbak, az első komolyabb lehetőség is előttük adódott, a vezetést azonban mégis a franciák szerezték meg, Mbappé beadását Kolo Muani fejelte be.

A 20. percben Yamal tudott egyenlíteni, a Barcelona fiatal csillaga 22 méterről pazar csavarás után talált be. Négy perccel később pedig már előnyben volt Spanyolország: Olmo szép csellel játszotta magát tisztára a francia tizenhatoson belül, lövésébe a menteni akaró Kounde nyúlt bele szerencsétlenül, így róla pattant a kapuba a labda.

A második játékrészben a franciák játszottak fölényben, de a spanyolok jól tartották magukat és megnyerték az összecsapást.

A spanyolok 1964, 1984, 2008 és 2012 után szállhatnak harcba ismét a trófeáért. A döntőt vasárnap 21 órától játsszák.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.