Sport

Gyulay Zsolt: százszor jobb olimpiát tudnánk csinálni

Gyulay Zsolt: százszor jobb olimpiát tudnánk csinálni

2 órája
Gyulay Zsolt: százszor jobb olimpiát tudnánk csinálni

Gyulay Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke érdekes gondolatokat fogalmazott meg a Nemzeti Sportnak a párizsi magyar nagykövetségen.

 


A játékokon eddig történtekről azt mondta: 

Ne keverjük össze a megnyitóünnepséget az olimpiával. Tehát előbbi lehetőség egy-egy országnak, hogy megmutassa önmagát. Ezt a szervezőbizottság rendezi, hallottam, hogy sokan azt mondták, nem is nézik ezt az olimpiát, mert milyen volt a megnyitóünnepség. Ezzel egyetértek, nem megbántva senkit, de ettől függetlenül a sport az sport. Akivel beszéltem, akár francia sportolókkal, sportvezetőkkel, ők is azért – ha enyhén szeretném kifejezeni magam – meglepetéssel nézték a megnyitóünnepséget. De kérem azt, hogy a sportolókat, a sportágakat, a nemes versengést, a fair play szellemét nézzék, mert egyébként a versenyek fantasztikusak, a történelmi helyszínek, például a vívás a Grand Palais-ben, egészen elképesztő. A szervezés és az egész, ami mögötte van, kérem, ne bántsanak érte: százszor jobb olimpiát tudnánk csinálni. Szervezésben, transzportban, szállásban, megközelítésben és a helyszínekben is. Ebben teljesen magabiztos vagyok. De ez Franciaország, ez Párizs – egyébként csodálatos, hogy száz év után visszatért ide az olimpia. Ennek ellenére rettenetesen vegyes a kép, de teljesen mindegy, a történelemkönyvekbe, aki bekerül, bekerül. Mindegy, milyen volt a kaja az olimpiai faluban, hogy kemény volt az ágy, vagy hogy rossz volt a megnyitóünnepség. Ha tehenek potyognak az égből, a feladatot akkor is teljesíteni kell, és csak a versenyszámra szabad koncentrálni.

Gyulay Zsolt az interjúban arról is beszélt, hogy mikor várhatjuk a többi magyar érmet és milyen esélyeink vannak a folytatásban. A teljes interjú ITT olvasható.


 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.