Sport

Forma-1-es Magyar Nagydíj gördülékeny lebonyolításhoz magyar és külföldi rendőrök is hozzájárulnak

Forma-1-es Magyar Nagydíj gördülékeny lebonyolításhoz magyar és külföldi rendőrök is hozzájárulnak

3 órája
Forma-1-es Magyar Nagydíj gördülékeny lebonyolításhoz magyar és külföldi rendőrök is hozzájárulnak

Magyar és külföldi rendőrök is hozzájárulnak a 39. Forma-1-es Magyar Nagydíj gördülékeny lebonyolításhoz - hangsúlyozta a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára pénteken Mogyoródon, sajtótájékoztatón.

RÉTVÁRI Bence
Fotó: MTI/Kovács Tamás

 

A rendőri biztosításról tartott tájékoztatón Rétvári Bence kiemelte, hogy naponta 400 rendőr és hét országból érkezett kollégáik vigyázzák közvetlenül a Hungaroringen a Magyar Nagydíj lebonyolítását.

Az államtitkár a Hungaroring főbejárata mellett kialakított ideiglenes rendőrtáborban úgy fogalmazott, hogy 

ez egy világszerte ismert esemény, és hogy (...) 39. alkalommal is gördülékenyen menjen a lebonyolítás, ahhoz a magyar rendőrség és más országok rendőrségei is hozzájárulnak.

Hozzátette, ez az együttműködés biztosította az elmúlt években is, hogy nagy sikerrel és különösebb probléma nélkül tudott a Magyar Nagydíj megvalósulni.

A magyar rendőrök mellett holland, osztrák, román, horvát, szerb, szlovák és szlovén rendőrök is támogatják a rendezvényt - közölte Rétvári Bence.

Jelezte, hogy a rendezvényre látogatók kétharmada külföldi, ezért a kommunikációban, illetve az eligazításban sokat tudnak segíteni a külföldi rendőrök a mára rutinszerűen kialakított együttműködésükkel.

Az államtitkára elmondta, a rendőrök egyik fő feladata a közlekedés irányítása, szervezése, ami leterhelő feladat, mivel naponta mintegy százezren látogatnak ki a Hungaroringre. A másik feladatuk a bűncselekmények megelőzése, illetve felderítése, valamint az eljárások lefolytatása.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.