Sport

Edzőjét gyászolja a Szegedi Korcsolyázó Egyesület

Edzőjét gyászolja a Szegedi Korcsolyázó Egyesület

3 órája
Fotó: Magyar Országos Korcsolyázószövetség
Edzőjét gyászolja a Szegedi Korcsolyázó Egyesület

Ötvenéves korában elhunyt Szabó Krisztián, korábbi rövid pályás gyorskorcsolyázó – a sportágban éveken keresztül a szegediek és a juniorválogatott csapat, illetve gyorskorcsolyasportágban a női válogatott vezetőedzőjeként dolgozott.

Fotó: Magyar Országos Korcsolyázószövetség. 

 

Rövid betegség után ötvenéves korában meghalt Szabó Krisztián – adta hírül a Magyar Országos Korcsolyázószövetség.

Szabó Krisztián szülővárosában, Debrecenben kezdett el korcsolyázni, rövid pályás gyorskorcsolyázóként képviselte a magyar színeket olimpián, világ- és Európa-bajnokságon, valamint téli universiadén. Tagja volt a 2001-ben Európa-bajnoki bronzérmet szerző férfiváltónak, majd a következő évben indulhatott a Salt Lake City-i téli olimpián.

Sportolói pályafutása után dolgozott a Szegedi Korcsolyázó Egyesület vezetőedzőjeként, tanítványai közé tartozott – többek között – Lajtos Szandra, Jászapáti Petra, Kónya Zsófia és Oláh Bence. Hosszú éveken keresztül irányította a junior short track válogatottat. Az előző szezonban a nagypályás női gyorskorcsolya-válogatott vezetőedzőjeként dolgozott.

Szabó Krisztiánt a Magyar Országos Korcsolyázószövetség a saját halottjának tekinti.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.