Sport

Sajtóhír: 32,5 millió forintos pénzbüntetést kapott az MLSZ

Sajtóhír: 32,5 millió forintos pénzbüntetést kapott az MLSZ

2024. július 2., kedd
Sajtóhír: 32,5 millió forintos pénzbüntetést kapott az MLSZ

A New York Times beszámolója szerint az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) 82 250 eurós (32,5 millió forintos) pénzbüntetéssel sújtotta a magyar szövetséget (MLSZ) a németországi Európa-bajnokságra ellátogatott szurkolók viselkedése miatt.

 

A beszámoló szerint eddig összesen 1,3 millió eurós bírságot szabott ki az UEFA. Ennek a legkomolyabb kárvallottja a horvát szövetség (220 875 euró), és csak a spanyol, a francia és a szlovák szövetség úszta meg egyelőre büntetés nélkül.

Szinte minden szankciót a szurkolók viselkedése miatt szabták ki, de a rendező német szövetséget kétszer is megbírságolták a "játéktér védelmének elmulasztása miatt".

A magyar szövetség mindhárom csoportmérkőzés után kapott pénzbírságot. A magyar válogatott Svájctól 3-1-re, Németországtól 2-0-ra kikapott, és bár Skóciát 1-0-ra legyőzte, nem jutott a nyolcaddöntőbe.
 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.