Sport

A döntő éjszakáján tovább tarthatnak nyitva az angliai pubok

A döntő éjszakáján tovább tarthatnak nyitva az angliai pubok

A rendelkezés hatálya Walesre is kiterjed.

2024. július 13., szombat
A döntő éjszakáján tovább tarthatnak nyitva az angliai pubok

Hétfő hajnalig nyitva tarthatnak az angliai pubok a németországi Európa-bajnokság vasárnap esti döntője után.
 

 

Anglia szerdán bejutott a vasárnap 21 órakor kezdődő berlini döntőbe, miután a szerdai dortmundi elődöntőben Harry Kane és Ollie Watkins góljával 2-1 arányban legyőzte Hollandiát. Az angol válogatott a spanyolokkal mérkőzik az Európa-bajnoki címért.

A brit belügyminisztérium szombati bejelentése szerint Anglia népe a döntő után - az eredménytől függően - hajnalig ünnepelhet vagy fojthatja sörbe bánatát, ugyanis a törvényben előírt 23 óra helyett kivételes engedéllyel hétfő hajnali 1 óráig tarthatnak nyitva a pubok, a bárok, a klubok és egyéb olyan vendéglátóhelyek, amelyeknek italmérési engedélyük van. 

A londoni belügyi tárca a vasárnapi tájékoztatásban idézi azt a törvényi kitételt, amely szerint a pubok nyitvatartási ideje "országos jelentőségű, kivételes események" alkalmával két órával meghosszabbítható.

Emma McClarkin, a Brit Sör- és Pubszövetség (British Beer and Pub Association, BBPA) vezérigazgatója a belügyminisztériumi tájékoztatáshoz fűzött nyilatkozatában külön kérte a szurkolókat, hogy térjenek be a döntő idejére helyi pubjukba.

A brit vendéglátószektor szakmai szervezetének (UKHospitality) előzetes becslése szerint önmagában az a tény, hogy az angol válogatott Eb-döntőt játszhat vasárnap, várhatóan 120 millió fonttal (több mint 56 milliárd forinttal) növeli a nagy-britanniai vendéglátóhelyek forgalmát.

A UKHospitality számításai szerint az Európa-bajnokság egész időtartama alatt 800 millió font (374 milliárd forint) pluszbevételhez jutott a brit vendéglátószakma.

Vilmos brit trónörökös, az angol labdarúgó-szövetség elnöke az X portálon közzétett szombati üzenetében "még egy utolsó erőfeszítést" kért a válogatottól annak érdekében, hogy a vasárnapi döntőben "a végére járhassunk a munkának".

Vilmos édesapja, III. Károly király előzőleg könnyed, tréfálkozó hangvételű üzenetben kérte a csapatot, hogy "a nemzet kollektív pulzusszámának és vérnyomásának jelentős mérséklése érekében" lehetőleg ne hagyják a győzelmet az utolsó percben szerzett csodagólokra vagy drámai tizenegyespárbajra.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.