Sport

A csodacsere az Eb-döntőbe rúgta az angolokat

A csodacsere az Eb-döntőbe rúgta az angolokat

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2024. július 10., szerda
A csodacsere az Eb-döntőbe rúgta az angolokat

Az angol labdarúgó-válogatott 2-1-re legyőzte Hollandiát a németországi Európa-bajnokság elődöntőjében. Anglia ellenfele Spanyolország lesz a vasárnapi fináléban.

Fotó: MTI/AP/Martin Meissner

 

A találkozó 7. percében Hollandia szerezte meg a vezetést Xavi Simons remekül eltalált lövésével, de erre jól reagáltak az angolok. Az egyenlítés a 18. percben érkezett Kane büntetőjével, Dumfries volt szabálytalan a gólszerzővel szemben.

Foden kétszer is közel állt a gólhoz: egyszer a gólvonalról tisztázták lövését, második kísérlete pedig a kapufán csattant. A hollandok is eljutottak kapufáig a mozgalmas első játékrészben.

A második félidő nagy része nem hozott ennyi helyzetet és izgalmat. A dráma a legvégére maradt. Southgate kiválóan cserélt, a 91. percben szerzett győztesgólt két cserejátékosa hozta össze.

Palmer gólpasszából Ollie Watkins döntötte el a meccset. Az Aston Villa támadója ügyesen befordult a holland kapu felé, és kilőtte a hosszút. Első gólját szerezte Watkins nagy tornán.

Vasárnap 21 órától Spanyolország-Anglia döntőt rendeznek.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.