Sport

Százezer skót indult meg a magyarok elleni meccsre, a rendőrök is vonulnak (Videó)

Százezer skót indult meg a magyarok elleni meccsre, a rendőrök is vonulnak (Videó)

Skóciában arról cikkeznek, hogy Stuttgart megbénulhat a magyar–skót meccs miatt.

2024. június 23., vasárnap
Százezer skót indult meg a magyarok elleni meccsre, a rendőrök is vonulnak (Videó)

Skót invázió Stuttgartban, ami miatt megbénulhat a város – írja a Scottish Daily Express a ma délutáni cikkében. A lap szerint százezer skót szurkoló indult meg a város felé, noha a stadionban hivatalosan csak mintegy tízezer jegyet osztottak ki az ország drukkerei között.

A magyar válogatott ellen történelmi sikert érhet el a skót válogatott , amely most juthat tovább először világversenyen a csoportkörből, feltéve, hogy legyőzi Marco Rossi csapatát.

Készül a rendőrök csoportképe a magyar–skót meccs előtt. Fotó: Magyar Nemzet

A Tartan Army, vagyis a skót válogatott hatalmas szurkolói csoportja az egész Eb alatt feltűnő jelenség Németországban. Aggasztó lehet azonban, hogy mi történik azzal a hatalmas skót tömeggel, amely kiszorul a stadionból a mérkőzés alatt. Stuttgart legnagyobb szurkolói zónájában ugyanis, amely a Schlossplatzon kapott helyet, este a skót–magyar meccsel párhuzamosan zajló Svájc–Németország találkozót közvetítik az óriáskivetítőn.

A skót szurkolókat külön helyre próbálják terelni, ahol nézhetik a magyarok elleni meccset, s ugyanígy tesznek a magyarokkal is, bár belőlük jóval kevesebb lehet, akinek nincs jegye, és nem jut be a stadionba.

 

Így is lehet: skót szoknya és magyar arcfestés

A magyar szurkolók fél hatkor kezdenek el együtt vonulni a stadion felé. Közben már az aréna környékén is kezdenek megjelenni a szurkolók mindkét oldalról. A rendőrség is készül, de egyelőre fékezett habzással: csoportképet készítettek a stuttgarti stadionnál, majd a járműveikhez meneteltek.

A hangulat egyébként tapasztalataink alapján barátságos a skót és a magyar tábor között. Jellemző a borítóképünk, amelyen egy skót szoknyát viselő felföldi szurkoló magyar zászlót festett az arcára. Remélhetőleg a barátság kitart a meccs után is. A továbbjutáshoz, vagy legalábbis a remény életben tartásához mindkét válogatottnak győznie kell.

Európa-bajnokság, A-csoport, 3. forduló:
Vasárnap: Skócia–Magyarország 21.00, Svájc–Németország 21.00
A csoport állása: 1. Németország 6 pont, 2. Svájc 4, 3. Skócia 1, 4. Magyarország 0.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.