Sport

Svájc egy 2-0-s győzelmet aratott a címvédő Olaszországon

Svájc egy 2-0-s győzelmet aratott a címvédő Olaszországon

2024. június 29., szombat
Fotó: Sören Stache
Svájc egy 2-0-s győzelmet aratott a címvédő Olaszországon

A címvédő olasz válogatott 2-0-s vereséget szenvedett a magyarok csoportjából továbbjutott Svájctól a németországi labdarúgó Európa-bajnokság szombati nyolcaddöntőjében, ezzel búcsúzott a további küzdelemtől.

A berlini Olimpiai Stadionban rendezett mérkőzésen Olaszország nem találta az ellenszert az ellenfél játékára, a találkozó két gólját Remo Freuler és Ruben Vargas szerezte.

Svájc 11 mérkőzés, 1993. május 1. után először győzte le az olaszokat, és sorozatban másodszor jutott negyeddöntőbe az Eb-n. A 2021-ben - részben Budapesten - rendezett tornán az akkor világbajnoki címvédő franciákat ejtette ki tizenegyespárbajban.

Svájc a legjobb nyolc között a vasárnap sorra kerülő angol-szlovák nyolcaddöntő továbbjutójával találkozik majd jövő szombaton, Düsseldorfban.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.