Sport

Rutinos holland bíró vezeti a mieink németek elleni meccsét

Rutinos holland bíró vezeti a mieink németek elleni meccsét

2024. június 17., hétfő
Rutinos holland bíró vezeti a mieink németek elleni meccsét

Az UEFA (Európai Labdarúgó-szövetség) tájékoztatása szerint a holland Danny Makkelie vezeti a németek elleni Európa-bajnoki csoportmérkőzésünket szerdán.

Fotó: Getty Images


A 41 éves Danny Makkelie eddig három mérkőzést vezetett a magyar válogatottnak: legutóbb tavaly novemberben fújta a Montenegró elleni hazai, egyben utolsó Európa-bajnoki selejtezős meccsünket, amelyet 3–1-re megnyertünk. Ezt megelőzően 2021-ben ő vezette az albánok elleni idegenbeli vb-selejtezőnket, azon 1–0-ra kikaptunk. Először pedig 2017-ben fújt nekünk mérkőzést, azon idehaza 1–0-ra kikaptunk a portugáloktól vb-selejtezőn.

A mögöttünk hagyott klubidényben több rangos Bajnokok Ligája-találkozót is vezetett, ő volt a játékvezető az FC Barcelona–Napoli nyolcaddöntőn, valamint a Bayern München–Arsenal negyeddöntőn, emellett az Európa-liga elődöntőjében a Bayer Leverkusen–AS Roma meccsen is ő irányított.

A Németország-Magyarország csoportmérkőzés szerdán 18 órakor kezdődik.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.