Sport

Olyan tréner ül a Szeged kispadjára, aki már volt az NB II. bajnoka

Olyan tréner ül a Szeged kispadjára, aki már volt az NB II. bajnoka

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2024. június 4., kedd
Olyan tréner ül a Szeged kispadjára, aki már volt az NB II. bajnoka

A korábban az MTK Budapesttel NB II-es bajnokságot nyerő német szakember aláírt a Szeged-Csanád Grosics Akadémiához.

 

Michael Boris 1975. június 3-án született a németországi Bottrop-Kirchhellenben. Játékosként a Wattenscheid II, a Hessen Kassel, a Speldorf és a Kickers Emden csapataiban futballozott. Edzői karrierjébe 29 évesen vágott bele, 2004 és 2007 között három éven át a Kickers Emden másodedzőjeként dolgozott, majd a negyedosztályú VfB Hombergnél vállalt vezetőedzői munkát, később a Germania Dattenfeld, a Schalke U23, a Sportfeunde Siegen, a Sportfreunde Lotte és a KFC Uerdingen 05 együtteseit irányította.

A 49 éves német szakember 2016-ban érkezett Magyarországra, ahol először az U19-es, később pedig az U21-es válogatott szövetségi edzőjeként dolgozott. Két és fél évet követően távozott az MLSZ-től és Japánban vállalt munkát a Tokyo Verdy másodedzőjeként.

2019-ben az MTK Budapest vezetőedzőjenként tért vissza hazánkba. Rögtön az első szezonjában bajnokként jutott fel a fővárosiakkal az NB I-be, ahol az első évében a hetedik helyen zárt a kék-fehérekkel. 2021 őszén a dán első osztályban szereplő SönderjyskE vezetőedzőjeként dolgozott, majd 2022 februárja és októbere között a Fehérvárt irányította. Legutóbb a német harmadosztályú SV Waldorf Mannheim alkalmazásában állt másodedzőként.

Nagyon boldog vagyok, hogy a Szeged-Csanád Grosics Akadémiánál dolgozhatok! Komoly potenciál rejlik a klubban, ezt bizonyítja, hogy az elmúlt években folyamatosan az élmezőnyben végzett. Kiválóak a körülmények, minden feltétel adott a minőségi munkához. Az MTK-val korábban már jártam a Szent Gellért Fórumban, gyönyörű létesítmény, Szeged pedig egy csodaszép város. A játékosok egy részét már ismerem, egyesekkel együtt dolgoztam az MTK-nál, illetve az utánpótlás-válogatottaknál. Alig várom, hogy elkezdjük a közös munkát!

– nyilatkozta Michael Boris, a Szeged-Csanád GA újdonsült vezetőedzője.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.