Sport

Hátrányban voltak a spanyolok, de végül magabiztosan jutottak tovább

Hátrányban voltak a spanyolok, de végül magabiztosan jutottak tovább

2024. június 30., vasárnap
Hátrányban voltak a spanyolok, de végül magabiztosan jutottak tovább

Spanyolország 4–1-re legyőzte Georgiát a 2024-es labdarúgó Európa-bajnokság vasárnap esti nyolcaddöntőjében, így bejutott a torna legjobb nyolc csapata közé, ellenfele a házigazda Németország lesz a következő körben, július 5-én, pénteken.

Fotó: MTI/AP/Darko Vojinovic

 

Georgia kitett magáért: a csoportkör meglepetéscsapata a nyolcaddöntőben is hozta a formáját, a 18. percben egy gyors kontra végén egy öngóllal került előnybe. Spanyolország már a kapott gól előtt és után is mezőnyfölényben futballozott, ennek meg is lett eredménye. A szünet előtt Rodri góljával egyenlítettek a spanyolok.

A folytatásban sem csökkent a spanyol presszing, a labdabirtoklásban 80% körüli volt a fölénye Luis de la Fuente csapatának. A spanyol helyzetek egymást követték a második játékrészben, Fábián Ruíz megszerezte a vezetést, majd Nico Williams és Dani Olmo is egy remekbeszabott gólt lőtt, 4-1 lett a vége.

Spanyolország a házigazda németekkel játszik a nyolc között.

 



 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.