Sport

Gulácsi Péter tudja, hogy bravúrra van szükség a németek ellen

Gulácsi Péter tudja, hogy bravúrra van szükség a németek ellen

2024. június 17., hétfő
Gulácsi Péter tudja, hogy bravúrra van szükség a németek ellen

A magyar válogatott kapusa szerint a Svájc elleni második félidőben bizonyították, hogy helyük van az Eb-n, de a németek ellen 90 percre lesz szükség.

Fotó: Czeglédi Zsolt

 

Gulácsi Péter megosztotta, hogy az elmúlt napokban a csapaton belül is az volt a téma, hogy a válogatott elmúlt éveire nem jellemző egyéni hibák sorát vétették a Svájc elleni mérkőzés első félidejében.

Ez ránk nem jellemző. De hiba mindig csak a jéghegy csúcsa, arra voltunk kíváncsiak, mi van alatta és mi az a helyzet, ami a hibához vezet, mi az, ami esetleg bizonytalanná tesz játékosokat. Remélem, ezt sikerül kiküszöbölnünk, mert a német csapat is magas minőséget képvisel és megbüntetik a hibákat

 – mondta.

Hozzátette, az első félidőben taktikai hibákat is vétettek és nem volt elég kompakt a csapat, a hibák pedig bizonytalanságokhoz vezettek.

A második félidő sokkal jobb volt, az utolsó néhány percig meccsben voltunk, ebből kell erőt meríteni. 45 perc előnyt adtunk az ellenfélnek, de így is kiélezett meccset tudtunk játszani, ez azt mutatja, hogy helyünk van itt és versenyképesek vagyunk ezen a szinten, 90 percre van szükség a németek ellen.

Fotó: Illyés Tibor

 

Hangsúlyozta:

Tudjuk, hogy bravúrra van szükségünk a németek ellen, mert lépéshátrányban vagyunk, mindent meg fogunk tenni, hogy ez sikerüljön, mint három éve a franciák ellen.

A németek elleni szerda este 18 órakor kezdődő mérkőzésre kanyarodva azt mondta, a házigazdák jó formában kezdték a tornát, de bíznak a saját erényeikben és ez lehet egy jó eredmény kulcsa. Lipcsei csapattársával, Willi Orbánnal a Bundesligából jól ismerik a német keret nagy részét, de leszögezte, elképesztő minőséget képviselnek, ezért csapatként kell jól védekezniük.

Bízom benne, hogy zártabbak tudunk lenni és nem adunk nekik annyi lehetőséget, mint a svájciaknak.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.