Sport

Férfi kézilabda olimpiai felkészülés: Vass Károly emlékmérkőzés lesz Győrben

Férfi kézilabda olimpiai felkészülés: Vass Károly emlékmérkőzés lesz Győrben

2024. június 14., péntek
Férfi kézilabda olimpiai felkészülés: Vass Károly emlékmérkőzés lesz Győrben

Vass Károly emlékmérkőzés lesz a július 13-án Győrben rendezendő Magyarország-Szlovénia férfi kézilabda felkészülési találkozó.

 

A magyar szövetség (MKSZ) pénteki közleménye felidézi, hogy az olimpiai hatodik és nyolcadik, illetve világbajnoki hetedik és kilencedik helyezett beálló, az MKSZ egykori alelnöke pénteken (ma) lenne nyolcvanéves.

Testvérével, a nála két esztendővel fiatalabb Vass Sándorral az Elektromos SE aranykorának, az 1969 és 1971 között sorozatban nyert három bajnoki címének kulcsfigurái, a klub emblematikus játékosai voltak. 1974-ben megválasztották az év legjobb kézilabdázójának Magyarországon.

A válogatottban 1971 és 1982 között 115 alkalommal lépett pályára. Pályafutását 43 éves koráig folytatta, de a sportágtól visszavonulása után sem szakadt el. 1989-ben az Elektromos SE elnöke lett, a fővárosi klub vezetésében 2012-ig dolgozott. 1993 és 2004 között az MKSZ alelnöke, a Magyar Olimpiai Bizottság alelnöke, valamint a Sportegyesületek Országos Szövetségének elnöke volt.

Vass Károly 2021. szeptember 6-án hunyt el.

Az olimpiára készülő magyar férfi válogatott július 13-án 17 órától játszik a szlovénokkal, előtte, 14.45-től a két ország női válogatottjai találkoznak egymással a győri Audi Arénában.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.