Sport

Európa-bajnoki bronzérmes a szegedi Fábián Bettina

Európa-bajnoki bronzérmes a szegedi Fábián Bettina

2024. június 13., csütörtök
Európa-bajnoki bronzérmes a szegedi Fábián Bettina

Fábián Bettina szenzációs hajrával a harmadik helyen ért célba a nyíltvízi úszók 5 kilométeres számában a belgrádi Európa-bajnokságon.

Fotó: MTI/Derencsényi István

 

A 19 éves szegedi versenyző, aki ott lesz a párizsi olimpián is, óriási hajrában harcolta ki a harmadik helyet, és pályafutása során először állhat dobogóra egyéniben világversenyen.

A szám másik magyar indulója, Szimcsák Mira a nyolcadik lett. A szerb főváros kajak-kenu pályáján kialakított helyszínen három 1,67 kilométeres kört kellett teljesíteniük az indulóknak. A bemutatásnál vált hivatalossá, hogy a pályafutása utolsó világversenyén szereplő Olasz Anna nem ugrik vízbe.

A két magyar szinte egészen a hajráig a középmezőnyben helyezkedett el, majd Fábián elképesztő hajrába kezdett, és végül az utolsó métereken megelőzte spanyol riválisát.

A célegyenesben nem sokat láttam, a német lány úgy lábazott, hogy levegőt is alig kaptam, de ugyanakkor húzott is. Jól jött ki összességében” –értékelt a friss Eb-bronzérmes Fábián. „Éremmel számoltam, nagyon szerettem volna egyéniben is dobogóra állni. Remélem holnap a váltóval is sikerült majd. Jól jött ki a hajrá is, örülök, hogy a spanyol lányt le tudtam nyúlni. Nagyon próbálkozott a könyökével belém ütögetni, de ez benne van

- nyilatkozta a szegedi úszó.

Fotó: MTI/Derencsényi István

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.