Sport

Egy igazi sztáredző veszi át a Telekom Veszprém irányítását

Egy igazi sztáredző veszi át a Telekom Veszprém irányítását

2024. június 3., hétfő
Egy igazi sztáredző veszi át a Telekom Veszprém irányítását

A háromszoros Bajnokok Ligája-győztes spanyol Xavier Pascual Fuertes lesz a Telekom Veszprém férfi kézilabdacsapatának vezetőedzője.

 

Xavi Pascual távozik a Dinamótól. Óriási ajánlatot tett neki a Veszprém, már csak a kivásárlási összegről tárgyalunk, de szerintem nem lesz semmi probléma. Javasoltak nekünk valamit, de azt akarjuk, hogy teljes egészében kifizessék

 – nyilatkozta hétfőn a fanatik.ro oldalon Ionut Popa, a válogatott beálló Rosta Miklóst is foglalkoztató Dinamo Bucuresti elnöke.

Xavier Pascual 2009 és 2021 között a Barcelona szakvezetőjeként a Bajnokok Ligáját háromszor, a klubvilágbajnokságot ötször, a spanyol bajnokságot 11-szer nyerte meg. Az elmúlt három idényben a Dinamo vezetőedzőjeként három bajnoki cím és két kupagyőzelem, illetve egy Európa-liga negyedik helyezés a mérlege.

Az elmúlt három idényben a Telekom Veszprém vezetőedzője Momir Ilic volt, segítője pedig Gulyás Péter. Mérlegük két bajnoki cím és három kupagyőzelem. A Bajnokok Ligája négyes döntőjébe csak egyszer tudtak bejutni. Utóbbi idén nem sikerült, ezért az elégedetlen szurkolók előbb tüntetésen, majd petícióban követelték a klubvezetéstől, hogy ne hosszabbítsák meg Ilicék lejáró szerződését.


 

 


 

 


 


 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.