Sport

Csütörtökön sorsolják a Pick Szeged Bajnokok Ligája ellenfeleit

Csütörtökön sorsolják a Pick Szeged Bajnokok Ligája ellenfeleit

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2024. június 26., szerda
Csütörtökön sorsolják a Pick Szeged Bajnokok Ligája ellenfeleit

Arról korábban beszámoltunk, hogy az OTP Bank - Pick Szeged is megkapta a szabadkártyát, tehát indulhat az elitsorozat 2024/25-ös kiírásában is.

 

Érkezik a Bajnokok Ligája sorsolása, méghozzá Bécsből, 17.30-as kezdettel. Elkészítik az A és B csoport nyolc-nyolc fős mezőnyét. Mindezt az EHF Youtube-csatornáján élőben lehet majd követni.

Még nem ismert a kalapbeosztás, de a lebonyolítás nem változott, egy csoporton belül azonos nemzetiségű csapatok nem mérkőzhetnek egymással. Az első két helyen végzett együttesek automatikusan a legjobb nyolc közé kerülnek, míg a 3-6. helyen végzett gárdák az egyenes kieséses szakaszban folytathatják a küzdelmet. Az 7. és 8. helyen végzett alakulatok számára viszont véget ér a küzdelem.

Több olyan csapat is található a 16-os mezőnyben, akikkel még nem találkozott a Pick Szeged a nemzetközi porondon, vagy a BL-ben. Például ezen csapatok közé tartozik a Rosta Miklóst is foglalkoztató Dinamo Bukarest.

Továbbá a dán Frederica (1992-ben a KEK-ben már volt összecsapás), a portugál Sporting Lisszabon (akikkel 2014-ben az EHF-kupában találkoztak a szegediek).

Érdekesség, hogy a német bajnok Magdeburggal is elég régen, 2003-ban csapott össze az elitsorozatban a Pick.

A 2024-2025-ös Bajnokok Ligája mezőnye: OTP Bank-PICK Szeged, Barcelona (spanyol), Aalborg, Frederica (dánok), Magdeburg és Füchse Berlin (németek),  Paris Saint-Germain, Nantes (franciák), Plock, Kielce (lengyelek), Veszprém (magyar), Kolstad (norvég), Sporting (portugál), Dinamo Bukarest (román), Pelister (észak-macedón), HC Zagreb (horvát).

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.