Sport

Centik döntöttek: Eb-ezüstérmes a szegedi Kopasz Bálint a Maty-éren

Centik döntöttek: Eb-ezüstérmes a szegedi Kopasz Bálint a Maty-éren

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2024. június 16., vasárnap
Centik döntöttek: Eb-ezüstérmes a szegedi Kopasz Bálint a Maty-éren

Hazai közönség előtt szelhette a vizet a szegedi gyorsasági, para kajak-kenu és SUP Európa-bajnokságon.

Fotó: MTI/Kovács Tamás

 

Kopasz Bálint ezüstérmet szerzett vasárnap a kajak egyesek 1000 méteres versenyében. A szegedi sportoló a féltávig fej-fej mellett haladt portugál riválisával, teljesen két fős csata alakult ki.

A portugál egyre inkább lemaradt, Kopasz előnye már egy hajó volt, azonban a második 500 méteren hatalmasat hajrázott a 9-es pályán, a semleges színekben induló fehérorosz Aleh Jurenia , aki a végén centikkel előzte meg Kopasz Bálintot a célegyenesben.

Kiváló formában éreztem magam, bár nem a legjobban. A szél miatt voltak pályakülönbségek, de ettől még nyerhettem volna. Számítottam arra, hogy Jurenyija is jó formát fog mutatni, bár az elmúlt években nem láttuk sokszor, de nagyon kemény versenyző, ezt ismét bizonyította

- nyilatkozott Kopasz Bálint, hozzátéve, hogy mostantól az olimpiára készül.

 Az előző két szegedi versenyre, a világkupára és a válogatóra nagyon keményen készültünk, egy kicsit talán megfáradtam, de most jön egy kis pihenő.

Fotó: MTI/Kovács Tamás

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.