Sport

A szegedi Fábián Bettinát is a legjobbak közé várják az olimpián

A szegedi Fábián Bettinát is a legjobbak közé várják az olimpián

2024. június 4., kedd
A szegedi Fábián Bettinát is a legjobbak közé várják az olimpián

Három magyar nyíltvízi úszó szerepel a nyári ötkarikás játékokon, köztük a szegedi Fábián Bettinával.

 

Nyíltvízi úszók a Duna százhalombattai szakaszán modellezik a Szajna erős sodrását – árulta el Gellért Gábor szövetségi kapitány, aki mindhárom magyart a legjobb hat közé várja a párizsi olimpián.

A magyar nyíltvízi küldöttségnek három kvótája van Párizsra: Rasovszky Kristóf, Betlehem Dávid és Fábián Bettina biztosította indulását az ötkarikás játékokon, így az Európa-bajnokságot követően ő részvételétükkel zajlanak majd szombatonként a speciális edzések.

A nőknek augusztus 8-án, a férfiaknak 9-én rendezik a 10 kilométert, négy nappal a hölgyek rajtja előtt nyílik elsőként lehetőség edzeni a helyszínen, persze csak abban az esetben, ha megfelelőek lesznek a körülmények.

Gellért Gábor az olimpiai célokról azt hangsúlyozta, hogy a versenyzők tavalyi és idei eredményei komoly bizakodásra adnak okot.

Bettina minden világkupaversenyen a legjobb hatban volt, Rasó megnyerte a világkupa összetettet, Dávid rendszerint dobogón végzett, vagy negyedik volt. Úgyhogy azt gondolom, nem elrugaszkodott elképzelés, ha azt mondom, hogy mind a három versenyző a legjobb hatba fog kerülni.


 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.