Sport

A skót lapok magabiztosak a magyarok elleni meccs előtt

A skót lapok magabiztosak a magyarok elleni meccs előtt

Az egykori Honvéd-edző Szoboszlaira figyelmeztet.

2024. június 23., vasárnap
A skót lapok magabiztosak a magyarok elleni meccs előtt

A vezető skót sportlapok magabiztosak, ami az esélyeket illeti a 21 órakor kezdődő Skócia–Magyarország csoportmérkőzés, valamint a továbbjutás kapcsán. A korábban Budapest Honvédot irányító Tam Courts szerint az dönti majd el a találkozót, hogy Scott McTominay vagy Szoboszlai Dominik teljesít-e jobban.

A The Scottish Sun a vasárnapi címlapját némi szójátékkal fűszerezi: „We’re Hungary for more” – olvasható, utalva arra, miszerint a szurkolók éhesek (angolul: hungry) a továbbjutásra, s mindezt a magyarok (angolul: Hungary) ellen érhetik el. A lap hozzáteszi, körömrágós mérkőzés vár a csapatukra, ám Skócia képes bejutni a legjobb 16 közé.

Fotó: uefa.com

 

A The Herald Steve Clarke szövetségi kapitányt idézi, aki a szombati sajtótájékoztatón azt mondta, egyértelműen nyerni akarnak Magyarország ellen.

„Ezúttal remélhetőleg Langholmtól Lerwickig tánc lesz az utcán, amikor elhangzik a záró sípszó.”

Fotó: uefa.com

 

A Daily Record rövid elemzést készített a vasárnap esti összecsapás elé. A lap úgy véli, több kulcsfontosságú eleme lehet a skót sikernek: az agresszív letámadás mellett Billy Gilmour az, aki a passzaival képes lehet bejátszani a labdát a magyar védelem mögé, emellett James Forrest és Stuart Armstrong megmutatta, a kispadról beszállva a hajrában nagy pluszt képes adni a skótoknak – ez egy már kifáradt magyar csapat ellen döntő tényezőnek bizonyulhat.

Fotó: uefa.com

 

Mark Fotheringham, a cikk szerzője hozzáteszi, a hangsúlyt a védekezésre kell helyezniük – Fotheringham szerint muszáj lesz megfelelően hatástalanítaniuk Szoboszlai Dominikot, mivel az elmúlt meccseken Skóciának pont azzal volt problémája, hogy túlságosan is nagy területeket engedett az ellenfelek irányítóinak, így Toni Kroosnak és Granit Xhakának ahhoz, hogy szervezzék a játékot.

Nem engedhetjük meg magunknak, hogy a magyar csatárok egy az egyben maradjanak a védőkkel szemben, agresszívnak kell lennünk, s mindezt anélkül, hogy egy bizonyos határvonalat átlépnénk. Nem szabad lebecsülnünk a magyarokat, Szoboszlai Dominik akár a tű hegyén is képes átszúrni a labdát, védenünk kell azokat a területeket, amiket szeretnek támadni.

Szintén a Daily Record publikált egy anyagot, amiben a szerző, Scott Burns megszólaltatta Tam Courtsöt, a Budapest Honvéd korábbi vezetőedzőjét, aki szerint a skótoknál Scott McTominay lehet a nyerőember, míg a magyaroknál Szoboszlai: aki nagyobb pluszt adni a csapatának, az örülhet majd a végén.

Tam Courts, a Honvéd skót vezetõedzõje a labdarúgó OTP Bank Liga 9. fordulójában játszott Debreceni VSC – Budapest Honvéd mérkõzésen a debreceni Nagyerdei Stadionban 2022. október 1-jén. A Debrecen 4-3-ra gyõzött. Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

 

A skót szakember úgy gondolja, McTominay képes lesz „túlragyogni” a Liverpool futballistáját.

- Sok hasonlóság van a két csapat között, az egyik nagyban függ McTominaytől, a másik Szoboszlaitól. Előbbi késői hullámban való beérkezései fontosak lesznek. A magyarok a németeket is zavarba hozták néhányszor, voltak veszélyes kontráik, Szoboszlai előtt pedig adódtak lehetőségek, mint ahogy a beadásai is veszéyesek voltak. Skócia ellen is számolni kell ezekkel. Ami aggodalomra adhat okot, hogy meglátásom szerint Skócia meglehetősen kinyílt Svájc ellen, Szoboszlai a kontráknál igen nagy bajt jelenthet. Masszív a magyar védelem, jól szervezett csapat, sok játékosa szerepel top bajnokságban. Sokaknál megvan a tapasztalat, tudják, mi a dolguk és az erejük az egységben rejlik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.