Sport

Pécsett, döntetlennel zárta a szezont a Szeged-Csanád Grosics Akadémia

Pécsett, döntetlennel zárta a szezont a Szeged-Csanád Grosics Akadémia

A pécsiek kiestek a harmadosztályba

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2024. május 26., vasárnap
Pécsett, döntetlennel zárta a szezont a Szeged-Csanád Grosics Akadémia

A Merkantil Bank Liga 2023/24-es kiírásának utolsó fordulójához érkeztek a csapatok. A Szeged-Csanád Grosics Akadémia Pécsett zárta a szezont. A szegediek biztos negyedikként készültek, míg a hazaiak kieső helyen állva, a bennmaradásért küzdöttek.

Fotó: Kurdi József PMFC

 

A mérkőzés korai percei túlságosan sok izgalmat nem hoztak, helyzetek nem igazán adódtak egyik csapat kapuja előtt sem. A küzdés megvolt, amit a szabálytalanságok és a korai sárgalapok is jeleztek. A találkozó első fél órája el is telt ebben a mederben.

A 33. perc hozta meg az áttörést, az első helyzetből igazából: a Pécs szerezte meg a vezetést egy jobbról, a tizenhatos sarkától érkező Harsányi szabadrúgást követően, a gólvonal előtt Szekszárdi sodorta a kapuba a labdát (1-0).

Több lehetőséget nem is lehetett feljegyezni az első játékrészben, aminek két perc hosszabbítást követően véget is vetett a játékvezető.

Félidőben: Pécsi MFC - Szeged-Csanád Grosics Akadémia 1-0

Fotó: Kurdi József PMFC

 

A második játékrész első 10 percében sem tudott váltani, fokozni a tempón a Szeged. Az első óra végéhez érve a Pécs volt ismét veszélyes: Takács Zsombor futott el a jobb szélen, passza a második hullámban érkező Szabó Mátét találta meg, akinek jobbos lövését blokkolta egy védő, majd az ismétlést fölé vágta.

Három perccel később a szegediek is veszélyeztettek: egy megpattanó baloldali beadást Helesfay a jobb kapufánál fogta a berobbanó támadó előtt. A 69. percben egy bal oldali szögletet követően röviden szabadítottak fel a szegedi védők, de Harsányi jobbos lövése 17 méterről, kissé jobbról elkerülte a kaput. Hat perccel később gyors kontrát vezetett a Szeged egy pécsi szöglet után, de Földi rosszul passzolt Borvető elé, így mentettek a védők.

A 78. perc hozta a szegedi egyenlítést: Palincsár felívelését Gajdos csúsztatta a tizenegyespont környékére, ahol Borvető érkezett, és Helesfay fölött a kapuba emelte a labdát. A támadó szezonbeli 8. gólja volt ez, amivel házigólkirály. Néhány perccel később közel volt a szegedi vezetés: Kővári eresztett el egy erőteljes lövést a tizenhatos vonaláról, de kísérlete éppen elkerülte a jobb alsót. Több gól azonban nem született.

Végeredmény: Pécsi MFC - Szeged-Csanád Grosics Akadémia 1-1

 

Merkantil Bank Liga 34. forduló, Pécs, PMFC Stadion, 2000 néző előtt, vezette: Csonka Bence (Tóth II. Vencel, Vörös Dániel)
Pécsi MFC - Szeged-Csanád Grosics Akadémia 1-1 (1-0)
Pécsi MFC: Helesfay – Takács Zs. (Gera Z., 87.), Szekszárdi, Hudák – Harsányi, Miknyóczki, Terbe, Bachesz (Lacza, 75.), Majnovics – Szabó M. (Tóth-Gábor, 75.), Rácz B. (Vas B., 61.) vezetőedző: Mátyus János
Szeged-Csanád Grosics Akadémia: Takács J. – Gera N. (Kővári, 55.), Könczey, Horváth M., Palincsár – Márkvárt, Magyar Zs. (Bíró B., 65.) – Óvári (Földi, 65.), Gajdos, Papp Á. – Klausz (Borvető, 65.). csapatmenedzser: Germán Tamás
Gólszerző: Szekszárdi (33.) illetve Borvető (78.)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.