Sport

Kihirdette a párizsi olimpiára készülő női vízilabda-válogatott bő, 23 fős keretét

Kihirdette a párizsi olimpiára készülő női vízilabda-válogatott bő, 23 fős keretét

2024. május 13., hétfő
Kihirdette a párizsi olimpiára készülő női vízilabda-válogatott bő, 23 fős keretét

Cseh Sándor és Mihók Attila kihirdette a párizsi olimpiára készülő világbajnoki ezüstérmes magyar női vízilabda-válogatott bő, 23 fős keretét.

A magyar szövetség hétfő délután jelentette be a négy kapus és 19 mezőnyjátékos alkotta csapatot. A nemzeti együttes két hét múlva kezdi meg a felkészülést az ötkarikás játékokra.

Megvolt az a lehetőségünk, hogy mi döntsük el, hány fővel kezdünk: volt olyan verzió, hogy egészen szűk legyen a keret, végül azonban inkább a bővebb mellett döntöttünk

- mondta a névsor közzététele kapcsán Mihók Attila. "Mindezt azért, hogy matematikailag is működjön a felkészülés első szakasza, azaz legyen három mezőnysorunk, ami elvben tizennyolc ember, mivel azonban Keszthelyi Rita két héttel később csatlakozik hozzánk, addig is meglesz a háromszor hat játékos. Jelenleg az a cél, hogy mielőtt elkezdjük a közös gyakorlást a kanadaiakkal, június közepén megtörténik az első komolyabb szűkítés, azaz a szokásosnál kevesebb idő lesz arra, hogy a kerettagok bizonyítsanak."

A válogatott tervezett programjában az első hetek hazai felkészüléssel telnek, június harmadik hetében a kanadai együttessel edz - és a tervek szerint hivatalos meccset is játszik - a csapat. Ezt követően június végén egy athéni tornán vesz részt, majd onnan Los Angelesbe visz az út, ahol az olimpiai és világbajnok amerikai gárdával edzőtáborozik a gárda. A játékok előtti utolsó két hetet pedig megint Magyarországon tölti a válogatott és július 25-én indul Párizsba a 13 fős olimpiai keret.

 

A női válogatott olimpiai felkészülési kerete

Kapusok:
Magyari Alda, Neszmély Boglárka, Torma Luca, Maczkó Lilla

Mezőnyjátékosok:
Baksa Vanda, Dobi Dorina, Dömsödi Dalma, Faragó Kamilla, Garda Krisztina, Mahieu Geraldine, Hajdú Kata, Horváth Brigitta, Keszthelyi Rita, Kurucz-Gurisatti Gréta, Leimeter Dóra, Máté Zsuzsanna, Peresztegi Nagy Kinga, Parkes Rebecca, Rybanska Natasa, Szilágyi Dorottya, Tiba Panna, Vályi Vanda, Varró Eszter

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.