Sport

Egy éve hunyt el a legendás szegedi kosárlabdázó

Egy éve hunyt el a legendás szegedi kosárlabdázó

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2024. május 27., hétfő
Egy éve hunyt el a legendás szegedi kosárlabdázó

2023. május 26-án éjjel, az ausztráliai Melbourne-ben, 89. életévében hunyt el az Eb-győztes kosárlabdázó, Hódy László.

 

Hódy László a Szegedi Postásban kezdte pályafutását, majd a Munkaerőtartalékok SE és a Bp. Honvéd játékosa volt. 1955-ben a magyar válogatottal megnyerte a budapesti Európa-bajnokságot, 1952-ben tagja volt a helsinki olimpián részt vevő csapatnak.

1956-ban Ausztráliában emigrált, később az ausztrál válogatottban is játszott. Az 1964-es tokiói ötkarikás játékokon is szerepelt, már ausztrál színekben. Az Adelaide Budapest csapatával sokszoros ausztrál bajnok lett, végül 1967-ben intett búcsút a sportágnak. 1989 novemberében minden idők legjobb ausztrál kosárlabdázójának választották.

Hódy László rövid lefolyású, gyógyíthatatlan betegség után hunyt el.

 

Méltó elismerés Szegeden

Kardos Péter, az SZTE-Szedeák elnöke tavaly szeptemberben jelentette be, majd októberben, a szezonbeli első hazai mérkőzés előtt meg is tartották az ünnepséget, amelyen visszavonultatták Hódy László mezét. Erre az eseményre meghívták Hódy László öccsét, Hódy Szabolcsot is.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.