Sport

25. alkalommal Magyar Kupa döntős a Pick Szeged

25. alkalommal Magyar Kupa döntős a Pick Szeged

A HSA NEKA legyőzése után finálés ellenfelüket várják a Kékek

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2024. május 18., szombat
25. alkalommal Magyar Kupa döntős a Pick Szeged

A kupaküzdelmek véghajráját az OTP Bank - Pick Szeged és a HSA NEKA elődöntője nyitotta Tatabányán.

Fotó: Földi Imre

 

Ahogy várható volt a két csapat korábbi meccsei alapján, futószalagon érkeztek a gólok mindkét oldalt.

Április utolsó napján csapott össze a két csapat a bajnokságban, akkor új Pick Aréna rekord született. Történelmi 47 gólt szereztek a Kékek, a vége 47-31 lett.

5-4-re vezetett a Szeged, de utána nagyon beragadt Kárpáti Krisztián együttese: sorozatban három gólt szerezve lépett el a NEKA (5-7). A szegedi egyenlítés 11-11-nél jött össze, akkor azonnal fordítani is sikerült. A félidőre kétgólos előnnyel mehetett a Pick. amelynek a dolgát sokszor megnehezítette ellenfele a nyitott védekezéssel, gyors indulásokkal és a 7 a 6 elleni játékkal.

Félidőben: OTP Bank - Pick Szeged - HSA NEKA 17-15

 

A játék képe nem sokat változott a korai percekben. A találkozón először a 40. percben vezetett három góllal a Pick (25-22). A NEKA 7 a 6 elleni játéka teljesen szétesett, úgy tűnt elfogyott a pirosmezesek koncentrációja hozzá, sorra szerezte az üreskapus gólokat a Szeged (27-22). Frimmel jóvoltából született meg a Kékek 30. gólja.

Ismét jött egy megtorpanás a Pick részéről, amit könyörtelenül kihasznált a NEKA, amely kettőre ledolgozta hatgólos hátrányát. Közben a Pick Szeged legjobbját, Sostaricot piros lappal állították ki, majd nem sokkal később a másik oldalt is villant egy piros. Az utolsó percekre azonban kinyílt az olló, teljesen elfáradt a fiatalokból álló ellenfél.

Végeredmény: OTP Bank - Pick Szeged - HSA NEKA 39-33

Magyar Kupa négyesdöntő, 1. elődöntő, Tatabánya, Tatabányai Multifunkcionális Sportcsarnok, 2306 néző. Vezette: Sándor Gy., Szabó B.
OTP Bank - Pick Szeged - HSA NEKA 39-33 (17-15)
OTP Bank - Pick Szeged: Nagy Martin – Martins 1, Stepancic 4, Molina, Gaber 2, Bodó 5, Jelinic 2. Csere: Imsgard (kapus), Szilágyi Benjámin, Bombac 2, Bánhidi 3, Mackovsek 4, Sostaric 8 (2), Frimmel 5, Garciandia 3, Szita. vezetőedző: Kárpáti Krisztián
HSA NEKA: Deményi – Krakovszki Zs. 1, Dely 4, Sztraka 5 (1), Gál 3, Ludmán 5, Molnár R. 1. Csere: Mikler K. (kapus), Tóth L. 4 (3), Kovács T. 4, Deák 2, Karai, Tárnoki, Nagy Á. 1, Szűcs Balázs 2, Zakor 1. vezetődző: Sótonyi László
Kiállítások: 8, ill. 10 perc
Hétméteresek: 4/2, ill. 6/4

Kárpáti Krisztián a következőt nyilatkozta a mérkőzés után:

Gratulálok a NEKA-nak, nyílt sisakos küzdelem volt. Nyomás nélkül tudtak kézilabdázni, felszabadultan játszottak. Már a bajnokságban is bizonyították, hogy a legnagyobbaknak is kellemetlen ellenfelei tudnak lenni. Nálunk az első félidőben elmaradtak a megállító faultok és a távoli lövések zónájából a védések, ezáltal megérezték a vérszagot. Mindenkit próbáltunk játékba hozni, hogy vasárnap könnyebben tudjunk beleállni a meccsbe.

Vasárnap 18 órától vívják finálét, ahol a Veszprém vagy a Dabas lesz az ellenfél.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.