Sport

Súlyos vereséget mért a Vasas a Szegedre

Súlyos vereséget mért a Vasas a Szegedre

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2024. április 6., szombat
Súlyos vereséget mért a Vasas a Szegedre

A vízilabda OB I. felsőházi rájátszásának ötödik fordulójában a Szegedi Vízilabda Egylet a Vasasnál vendégszerepelt. A Szegedi együttes továbbra is első pontjaiért hajtott, miután az előző körben a Honvéd győzelemmel tudott távozni a Tiszavirág Sportuszodából. 

Fotó: Zue.hu Szegedi VE

 

Nagy küzdelemben indult a mérkőzés, amelyen az első két percben nem született találat. Majd Lakatos Soma révén a Vasas került előnybe. Bóbis Botond nem sokkal később büntetőt dobhatott, azonban azt a hazaiak kapusa védeni tudta. Egészen öt perc telt el az első negyedből, amikor is megtört a jég szegedi oldalon: az ötméterest rontó Bóbis Botond egyenlített. A maradék időben egyik oldalt sem voltak igazán pontosak a támadásbefejezések, újabb gól nem született. (1-1)

A második játékrészben mindössze egy perce volt szüksége a Vasasnak a vezetést újbóli megszerzéséhez. Az előnyüket növelni tudták a fővárosiak, a magyar válogatott Burián Gergely akciógólja révén, azonban itt nem volt megállás, 4-1-ig léptek el. Szépített a Szeged, amely utána ismét gólt kapott, plusz ezt még egy gólváltás követte. 

Félidőben: Vasas - Zue.hu Szegedi VE 6-3.

 

Szegedi szempontból jól indult a harmadik negyed, sikerült a korai gólszerzés, és a zárkózás. Nagy Márton volt eredményes. Azonban nem lehetett sokáig örülni mindennek, mert gyors válasza volt a Vasasnak, amely visszaállította háromgólos előnyét. Nagyon rossz szűk két percet tudhatott maga mögött az SZVE, amely rendkívül nehéz helyzetbe került. 9-4 állt az eredményjelzőn, miután emberelőnyét jól használta ki a fővárosi ellenfél. Ekkor volt még másfél negyed hátra. Ezután teljesen szétesett a szegedi csapat, melyet ledominált a Vasas, amely 13 gólnál állt meg a negyed végére. Sorozatban hétszer találtak be a hazaiak. (13-4)

A rövid pihenőt és megbeszélést követően sem szakadt meg a rossz sorozat: 14., sorozatban nyolcadik gólját kapta a Szegedi VE. Végül  Klár Gergely centergóljval sikerült véget vetni a kilenc perce tartó góltalanságnak. Ezt egy gólváltás követte, majd egy újabb találattal tízre növelte előnyét a Vasas, ekkor volt még hátra két perc a meccsből. Leinweber Olivér gólja zárta az összecsapást, amely sima hazai győzelmet hozott.

Végeredmény: Vasas - Zue.hu Szegedi VE 17-8.

 

E.ON OB I. Felsőház, 5. forduló, Budapest, Komjádi Béla Sportuszoda
Vasas - Zue.hu Szegedi VE (1-1, 5-2, 7-1, 4-4)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.