Sport

Nehéz döntés vár Pádár Nikolettre

Nehéz döntés vár Pádár Nikolettre

2024. április 25., csütörtök
Nehéz döntés vár Pádár Nikolettre

A 18 éves úszónő Michael Phelps korábbi edzőjével dolgozna tovább, ám Bob Bowman távozik az arizonai csapattól.

 

Távozik a világbajnok Kós Hubertet és Sárkány Zalánt is foglalkoztató Arizona State Sun Devils úszóprogramjától a legendás edző, Bob Bowman, akihez tavaly a 18 éves úszófenomén, Pádár Nikolett is elkötelezte magát szóban. A 23-szoros olimpiai bajnok Michael Phelps korábbi trénerének távozása természetesen átírhatja Pádár terveit, de a SwimSwam szakportálnak elmondta, egyelőre az idei világversenyekre összpontosít. 

Természetesen gondolok rá, de nem sietek egy ilyen fontos döntés meghozatalával, mivel csak 2025-ben kezdem el az egyetemet. Valószínűleg a párizsi olimpia után hozom meg a végső döntést.

Az amerikai úszó szakportál hangsúlyozta, "buknak" a magyar lányra a tengerentúlon: Pádár 54.41 mp-es 100 gyors, illetve az 1:56.17 perces 200-as időeredménye valamennyi amerikai NCAA-klub érdeklődését felkeltette. Amúgy az NCAA-bajnok Sárkány Zalán, illetve a felnőtt Eb-t nyert és világbajnok Kós Hubert is hasonló helyzetben van, de még ők sem jelezték, hogy követik-e Bowmant Texasba. Nem tudni, ez a váltás hogyan befolyásolja a jövőjüket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.