Sport

Megszületett a szegedi Evezős Európa-bajnokság első magyar érme

Megszületett a szegedi Evezős Európa-bajnokság első magyar érme

A verseny után bejelentették visszavonulásukat a magyar sportolók

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2024. április 27., szombat
Megszületett a szegedi Evezős Európa-bajnokság első magyar érme

Népes hazai publikum előtt szerezte meg Magyarország első érmét a Szabó Bence - Furkó Kálmán páros.

Fotó: MTI/Kovács Tamás

 

A férfi könnyűsúlyú kormányos nélküli kettesek döntőjében három hajó feszült egymásnak: Ausztria, Magyarország és Moldova képviseltette magát.

A már rutinosnak számító magyar páros rajtja jól sikerült, de 500 méter után már az osztrákok vezettek és előnyüket folyamatosan növelték, magabiztosan nyerték meg a futamot (07:11.59 alatt) és szerezték meg az Európa-bajnoki aranyat. 

Őket követte kilenc másodperc lemaradással (07:20.75) a magyar hajó, amelyet Szabó Bence és Furkó Kálmán hajtott, akiknek az aranyérem megszerzésére nem volt esélye.

07:33.80-as idővel az egy ideig a második helyet birtokló Moldova zárta a sort.

 

Bejelentették visszavonulásukat

Tudunk örülni ennek az ezüstéremnek, mégpedig amiatt a környezet és hangulat miatt, ami most körülvesz minket. Mikor elkezdtünk evezni, akkor azért még nem gondoltunk volna arra, hogy egy ilyen verseny lehet a nemzetközi pályafutásunkban az utolsó. Hazai közönség előtt egy olyan Európa-bajnokság, ahol tényleg Európa legjobbjai vannak jelen és annak ellenére, hogy nem tudtunk nyerni, egy ezüstérmet azért csak sikerült bezsebelni és mindent, ami bennünk volt, azt ki tudtuk adni. Ezt az ezüstérmet szerettük volna a közönségnek, a családunknak és elsősorban magunk miatt megnyerni

- mondta Furkó Kálmán.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.