Sport

KUPADÖNTŐS AZ SZTE-SZEDEÁK +videó

KUPADÖNTŐS AZ SZTE-SZEDEÁK +videó

Holnap az aranyéremért szállhatnak harcba

Kibédi Péter
2024. április 6., szombat
KUPADÖNTŐS AZ SZTE-SZEDEÁK +videó

Fantasztikus elődöntőt nyert meg a szegedi együttes.

 

Egy-egy eladott labda után két Falco kosárral indult a magyar kupa elődöntő első meccsen. A Szedeák játékosai pontatlanabbak voltak ellenfelüknél, így a 4. perc közepén már öt pont volt a szegedi hátrány. Ahogy javult, és biztosabb lett a szegediek játéka, úgy bizonytalanodtak el a túloldalon, és ha nem is hibátlan játékkal, de két perc alatt egyenlített a Szedeák: Woldridge, Lake és Locke szereztek kosarat. A negyed végére azonban összekapta magát a Falco és visszaállt az ötpontos különbség. (23-18) 

A különbség a második negyedben is állandósulni látszott a két csapat között, de a 10 perc zárása egészen parádésan sikerült a szegedieknek. Előbb egyenlítettek, majd a vezetést is átvették, sőt, egy Locke triplával most ők vannak 3 pontos előnyben. (42-45) A térfélcsere után 3 percig tudta magánál tartani az előnyt a Szedeék, akkor Keller Ákos kosarával újra a vasiaknál volt az előny, egyetlen ponttal. Szoros és szívós küzdelem zajlott, bár rendre a Falco vezetett egy-két ponttal, de a Szeged nem engedte meglépni ellenfelét. 

A harmadik negyed szombathelyi duplával zárult, a negyedik pedig egy szombathelyi triplával kezdődött, így öt pontra nyúlt el a Falco. Nem sokáig örülhettek az előnynek, mert Lake előbb duplát dobott, Locke pedig triplát, majd Bailey magabiztosan értékesítette büntetőit, amivel ismét a Szedeáknál volt az előny, sőt egy újabb Locke triplával először volt öt pont a szegedi előny. 

Ebben a periódusban egyértelműen ellenfele fölé nőtt a Szeged, így alig több, mint 5 perccel a vége előtt a hét pontos hátrányban kellett időt kérnie a Falconak. Felváltva estek a kosarak, ami a Szedeáknak kedvezett, az óra pörgött, a különbség viszont nem csökkent. Két és fél perccel a vége előtt kezdték faragni a különbséget a szombathelyiek, visszajöttek kilencről ötre, így Simándi Árpád időt kért. Rendkívül izgalmas hajrá kezdődött, mindkét oldalon akadt szép számmal hiba, de szép megoldás is. Közülük az egyik 49 másodperccel a vége előtt Zsíros Péter triplája, amivel hatra nőtt a szegedi előny. A vége ezzel kezdett körvonalazódni, az utolsó másodpercekben pedig kirajzolódott. Bravúros teljesítménnyel ismét kupadöntős a Szedeák. (87-96)

Zsíros Péter értékelte a meccset:

Szegedi örömünnep a BOK csarnokban

 

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely - SZTE-Szedeák 87-96 (23-18, 19-27, 25-20, 20-31)

Magyar Kupa, elődöntő.
Budapest, BOK Sportcsarnok.
Játékvezetők: Kapitány Gellért, Goda László, Fodor Attila (Téczely Tamás)

Szombathely: Pot 6, Benke 14/6, Tanoh Dez 6, Tiby 14, Keller 8. Csere: Perl 24/3, Pongó 5/3, Jordano 6/6, Kovács -, Barac 4.

Szeged: Woolridge 20/6, Locke 32/15, Cohill 2, Bognár 2, Lake 18. Csere: Bailey 4, Zsíros 9/9, Balogh -, Mucza 9/3.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.