Sport

Juan Carlos Pastor válogatottjával is találkoznak a magyarok Párizsban

Juan Carlos Pastor válogatottjával is találkoznak a magyarok Párizsban

Kisorsolták az olimpiai csoportokat

2024. április 16., kedd
Juan Carlos Pastor válogatottjával is találkoznak a magyarok Párizsban

Kedden délután kisorsolták az olimpiai kézilabda torna csoportbeosztását, amelyen a magyar női és férfi válogatott is érdekelt volt. A honi szövetség székházában a sportág vezetői, a válogatottak stábjának több tagja közösen követte a sorsolást, a meghívott újságírókkal.


„Bíztunk abban, hogy mindkét válogatottnak szurkolhatunk, a lányok és a fiúk is kiharcolták az olimpiai részvételt. Izgatottan várjuk a csoportbeosztást”- mondta lapunknak a sorsolás előtt Ilyés Ferenc, a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke, akit éppen vasárnap, a női válogatott selejtezőtornáján jubilált, egy éve irányítja a honi szövetséget. Az egykori Pick Szeged játékos azt is hozzátette, hogy 2004-ben, még fiatal játékosként ott volt, amikor a női és a férfi válogatott is olimpián játszott egyszerre, amit fantasztikus élményt nézett ki.

A férfi és a női szakág képviselői, a szövetség vezetői együtt várták a sorsolást (Foró: Kibédi Péter)

A női szövetségi kapitány, 

Vlagyimir Golovin „kívánságcsoportjában” Magyarország mellett Hollandia, Szlovénia, Svédország, Brazília, Dél-Korea szerepelt a sorsolás előtt,

 az éremcsata szempontjából rendkívül fontos negyeddöntőben vagy a szlovén vagy a spanyol csapatot látná szívesen a tréner. A férfiaknál 

Nagy László, a válogatott csapatvezetője a Magyarország, Egyiptom, Japán, Horvátország, Spanyolország, Szlovénia csoportot tartotta a legideálisabbnak, 

a negyeddöntőben pedig svédekkel vagy norvégokkal játszana.

A sorsolás

A női válogatott sorrendben Franciaországgal, Brazíliával, Angolával, Spanyolországgal, Hollandiával játszik a "B" csoportban. Az "A" csoportban Norvégia, Németország, Szlovénia, Svédország, Dánia és Dél-Korea kapott besorolást. A női válogatott július 25-én játsza első csoportmérkőzését, majd 28-án, 30-án, augusztus 1-én és 3-án játszik csoportmeccset.

„A meccsek sorrendben rendben van, a negyeddöntőben jó lenne elkerülni a skandináv csapatokat. Bármelyik csapat nyerhet, bárki ellen az olimpián. Legelőször a csoportból tovább kell jutnunk” 

-értékelte a Chema Rodriguez a sorsolást.

A férfi válogatott sorrendben Argentínával, Egyiptommal, Norvégiával, Dániával és Szolovéniával találkozik a B csoportban. A másik ágon, az A csoportban Svédország ,Japán, Németország, Horvátország, Spanyolország és Franciaország csap majd össze. A férfi válogatott július 27-én játssza első csoportmérkőzését, majd 29-én, 31-én, augusztus 2-án és 4-én lép pályára a csoportban. 

„Az első három meccs nagyon fontos lesz a továbbjutás szempontjával, optimista vagyok a sorsolás után, meg vannak a céljaink, megoldható feladataink vannak”

- mondta a sorsolás után Valgyimir Golovin szövetségi kapitány.

 A csoportokból az első négy helyezett csapat jut a negyeddöntőbe, ahol a csoport elsők a negyedikekkel, a második helyezettek a harmadikakkal csapnak össze. Mindkét válogatottunk Párizsban kezdi a tornát, továbbjutás esetén az egyenes kieséses szakaszt Lilleben rendezik.


 


 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.