Sport

Egy lépésre Párizs: a svédek ellen is nyert a női kézilabda-válogatott

Egy lépésre Párizs: a svédek ellen is nyert a női kézilabda-válogatott

Nagyon úgy fest, hogy a férfi mellett a női csapatért is szoríthatunk a nyáron

2024. április 12., péntek
Egy lépésre Párizs: a svédek ellen is nyert a női kézilabda-válogatott

A magyar női kézilabda-válogatott remek játékkal nyerte a Svédország elleni olimpiai selejtezőt Debrecenben. Két meccsből két siker.

Fotó: MTI /Czeglédi Zsolt

 

A találkozó elején négygólos előnyt alakított ki a magyar csapat, melyet az első játékrész végéig megőrzött. A második félidőben azonban percek alatt visszakapaszkodott a svéd válogatott, de Magyarország nem hagyta magát, Böde-Bíró Blanka szenzációsan védett, és végül végig vezetve, 25–28-ra nyerte az összecsapást.

Golovin Vlagyimir csapata innentől kezdve csak akkor nem szerez kvótát a párizsi olimpiára, ha vasárnap öt vagy több góllal kikap Japántól.

A mezőny legjobbjának választott Kuczora Csenge nyolc, míg Klujber Katrin hét, Győri-Lukács Viktória hat gólt szerzett, Böde-Bíró Blanka 14 védéssel járult hozzá a sikerhez. A nemzeti csapat, amely a csütörtöki nyitónapon 49-11-re legyőzte Nagy-Britanniát, vasárnap 19.15-től játszik Japánnal. 

A csoport első két helyezettje jut ki a párizsi ötkarikás játékokra.


 

Női olimpiai selejtezőtorna, 1. csoport, 2. forduló, Debrecen (Főnix Aréna):
Svédország – Magyarország 25–28 (11-15)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.