Sport

Egy hajszálnyira volt a szegedi bronzérem

Egy hajszálnyira volt a szegedi bronzérem

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2024. április 14., vasárnap
Egy hajszálnyira volt a szegedi bronzérem

Véget ért az Andersen Liga szezonja a Goodwill Pharma Szeged számára.

Fotó: Goodwill Pharma Szeged

 

Az alapszakasz

Az Óbuda ellen hazai pályán zárta az alapszakaszt a Goodwill Pharma Szeged. Tette mindezt győzelemmel a szegedi hokicsapat, amely 7-6-ra húzta be azt a találkozót.

Így fejeződött be az Andersen Liga alapszakasza. Az első nyolc helyezett vehetett részt a rájátszásban.

 

Az ötödik helyen végzett a Szeged, így a negyeddöntőben a negyedik pozícióban záró MAC Ikonok csapatával került össze.
 

A rájátszás

A Szeged útja a rájátszás során a MAC Ikonok és a Győr után az FTC-Telekomhoz vezetett, mely ellen a bronzéremért folytatott csatában maradt alul egy nagyon szoros meccsen.

A címvédő MAC Ikonok elleni továbbjutás már önmagában nagy szó volt a szegediek számára, akiknek örömjáték volt a rájátszás. Ezután a Győrrel találkozott az elődöntőben Pék György gárdája, azonban ekkor a csoda már elmaradt. Az alapszakasz győztese oda-vissza legyőzte a szegedi jégkorongcsapatot.

 

A bronzért folytatott csata

Miután az elődöntőben a Lehel HC ellen alulmaradt az FTC, a fővárosi gárda a Szegeddel csaphatott össze a harmadik helyért.

A találkozó egy 2-2-es első harmaddal indult, mely után a szegediek nyerni tudták a következőt játékrészt, méghozzá 2-1-re. A nyomás a fővárosiakon volt, aki jól megbírkóztak ezzel, egy góllal behúzták a harmadot.

Jöhetett a hosszabbítás, amely során mindössze egy korong született, az sajnos vendég oldalon. A végeredmény: 5-4 az FTC-Telekom javára.

Kijelenthető: kiváló szezont zárt a Goodwill Pharma Szeged.

Andersen Liga, rájátszás bronzmérkőzés, Szeged, Városi Műjégpálya, vezette: Varjú Árpád, Dorner Béla Benjámin, 300 néző előtt
Goodwill Pharma Szeged - FTC-Telekom 4-5 (2:2, 2:1, 0:1, 0:1)
Kiállítás percek: (2:2, 4:2, 4:2) 10:6
Emberelőnyben töltött idő: 04:07 / 06:15

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.