Sport

A Budakalász nagyon megnehezítette a Pick Szeged dolgát

A Budakalász nagyon megnehezítette a Pick Szeged dolgát

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2024. április 13., szombat
Fotó: Eliza Solya
A Budakalász nagyon megnehezítette a Pick Szeged dolgát

A Budakalász a bajnokság hatodik helyéről várta az OTP Bank - Pick Szeged elleni találkozót, nem számíthatott könnyű összecsapásra a szegedi együttes. Mondhatjuk, hogy a hazai csapat remek szereplésével talán a legnagyobb pozitívuma az idei szezonnak. Egy lelkes, komoly játékerőt képviselő, de talán nem a legjobb formában lévő együttes várta a szegedieket.

Fotó: Eliza Solya

 

Nagy önbizalommal és bátran kezdtek a hazaiak, akik meg is szerezték a vezetést. Mind támadásban, mind védekezésben megnehezítette a Budakalász a Szeged dolgát a korai percekben. Három gólra is ellépett a bajnoki hatodik helyezett csapat a találkozó negyedik percében (4-1). A Pick Szeged igyekezett felvenni a ritmust, de még nagyobb hátrányban találta magát a tizedik perchez közelítve (9-4). Egészen hét gólig nyúlt a szakadék a felek között.

Ezután viszont egy hatalmas zárkózást produkáltak a szegediek: tizenegy gól szereztek, miközben a Budakalász egyszer volt eredményes. Át is vették a vezetést, sőt, egy többgólos előnyt építettek ki. Több mint hat játékperc után volt eredményes ismét a hazai gárda, amely a biztató kezdés után nehezebb helyzetbe került (14-16). Természetesen elveszve semmi sem volt, hiszen szoros volt az állás, sikerült megállnia a hazaiaknak a lejtmenetben. Sostaric utolsó előtti másodpercben szerzett találata állította be a félidei eredményt.

Félidőben: CYEB-Budakalász - OTP Bank - Pick Szeged 17-21.

 

A második játékrész kezdeti játékát össze sem lehetett azzal hasonlítani, ahogy a találkozót kezdte a Pick Szeged. Ötre duzzadt a Tisza-partiak előnye. Ez azonban csak átmenei volt, sikerült a Budakalásznak egyre közelebb és közelebb férkőzni (22-24). Szűkös, 2-3 gólos vezetéséből azonban nem engedett a Pick Szeged, a félidő felénél 25-27 volt az állás.

Igazi izgalmak maradtak az utolsó 10 percre, amelyre úgy fordultak a felek, hogy mindössze egy gól választotta el őket. Egy gyors gólváltás nyitottak a hajrát a csapatok (29-30). A budakalászi sportcsarnok teljes életre kelt, érezte a hazai publikum, hogy most kell a legnagyobb támogatást nyújtani a kedvenceknek. Nagyon feszült és töredezett volt a játék az utolsó percekben. Több alkalommal közel került az egyenlítéshez a hazai csapat, de nem élt a lehetőséggel. Kicsivel több mint egy perccel a vége előtt Frimmel góljával kettőre lépett el a Szeged. Az utolsó percen belül Kiss Bence talált be, 33-34-re módosult az állás, időt is kért Kárpáti Krisztián. Sostaric 14. gólja zárta az összecsapást.

Végeredmény: CYEB-Budakalász - OTP Bank - Pick Szeged 33-35.

 

K&H férfi kézilabda liga 23. forduló, Budakalász, Budakalászi Sportcsarnok
CYEB-Budakalász - OTP Bank - Pick Szeged 33-35 (17-21)
CYEB-Budakalász: Tóth M., Váczi D., Kovács D., Tyiskov M., Mikhalin M., Varga M., Ranisavljevic S., Kiss B., Halász J., Varjú M., Szakács P., Juric-Grgic J., Papp B., Sinkovits B., Berényi B., Dávid M., vezetőedző: Csoknyai István
OTP Bank - Pick Szeged: Mikler R., Nagy M., Stepancic L., Bodó R., Miguel M., Jelinic M., Szita Z., Gaber M., Sostaric M., Frimmel S., Kalarash G., Garciandia I., Fekete G., Bombac D., Mackovsek B., Szilágyi B., vezetőedző: Kárpáti Krisztián
Kiállítás: Berényi B. ('20), Mikhalin M. ('56), Tyiskov M. ('58) illetve Frimmel S. ('13), Gaber M. ('55), Kalarash G. ('58)
Hétméteres: 1/1 illetve 2/4

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.