Sport

Kikapott és lecsúszott a rájátszásról az SZTE-Szedeák

Kikapott és lecsúszott a rájátszásról az SZTE-Szedeák

2024. március 30., szombat
Kikapott és lecsúszott a rájátszásról az SZTE-Szedeák

A szezon legfontosabb mérkőzésén a DEAC-ot fogadta a Szedeák, abban a tudatban, hogy egy győzelemmel hazai pályán juthatna be a rájátszásba, és a debrecenieknek kellene számolgatniuk. Egy vereséggel viszont szinte teljesen biztossá válna, hogy kilencedik helyen végez a szegedi csapat, így tehát egy igazán parázs csatára számíthattak a kilátogatók.

Fotó: SZTE-Szedeák

 

A mérkőzés Drenovac ziccerével indult, és ezután Locke próbált meg válaszolni a túloldalon de az ő dobása kimaradt, és a követkető támadásból Drenovac könyörtelenül bevágott egy triplát is. A hazai csapat nagyon kapkodott támadásban, és nem tudott jó helyzeteket kidolgozni, így egészen két és fél percet kellett várni az első szegedi kosárra. Erre azonban ismét Drenovac válaszolt egy duplával, és három perc után 8-2-re vezettek a vendégek, így hát kijelenthető, hogy nem ez a legideálisabb kezdés a Szedeák számára. A szegedi kosarasok azonban nem adták fel, és Woolridge vezetésével három pontra zárkóztak. Egy nagyon kemény, brusztolós meccset láthattak a kilátogatók, ahol leginkább a védekezés dominált. A szegedi csapat a rossz kezdés után végig ott loholt a vendégek nyomában, de a kulcspillanatokban, amikor egyenlíthettek volna a hazaiak mindig megremegtek a kezek. Ezt követően az utolsó percben még rákapcsoltak a debreceniek és így végül öt ponttal nyerték az első játékrészt.

A második negyed is debreceni kosárral indult, hiszen Mócsán dobott egy ziccert, és a szegedi válaszkísérlet ismét lejött a gyűrűről, ezután pedig Williamson volt eredményes. Ezzel a gyors négy ponttal pedig már kilenc pontos előnyt építettek ki a vendégek. Ezt követően minden erejével megpróbált felzárkózni a szegedi csapat, és megszorongatni ellenfelét, de minden szegedi kosárra volt válasza a vendégeknek, így tehát 25-33-nál Simándi Árpád időt kért, hogy rendet tegyen a fejekben. Ennek meg is lett az eredménye, hiszen felpörögtek a szegedi kosarasok, és egy 6-0-s futással két pontra zárkóztak, ekkor a vendégek mestere kért időt, hogy elállítsa a vérzést. Ezt követően fáradhatatlanul rohamozott a hazai csapat, de a debreceniek a fontos pillanatokban mindig megvillantak, így tehát másfél perccel a negyed vége előtt, még mindig négy pontos előnyben voltak a vendégek. Ezután felpörögtek a vendégek, és kiépítettek újfent egy kilenc pontos előnyt. Lényegében jelentősen nem változott a játék képe ebben a negyedben sem. A Szedeáktól ismét csak egy fellángolásra futotta, amit kibekkeltek a vendégek, majd egy megiramodással ezt a játékrészt is behúzták.

Félidőben: SZTE-Szedeák - DEAC 42-51.

 

A harmadik negyedet Mócsán triplája nyitotta, majd Mucza adta el a labdát, és Garamvölgyi talált be ezzel pedig már tizennégy ponttal vezettek a vendégek. Ezután Drenovac vágott be még egy triplát, hogy még nagyobbra növelje a Debrecen előnyét, ekkor azonban felébredtek a hazaik. Előbb Locke pörkölt be egy triplát majd Mucza volt eredményes. A szegedi gárda védekezése azonban attól a pillanattól kezdve, ahogy kiléptek az öltözőből darabokban volt. A legkisebb ellenállást sem tudták kifejteni, a vendégek akkor szereztek pontot, amikor akartak, így tehát hiába kapartak támadásban Woolridgeék egyszer sem tudtak tíz ponton belülre zárkózni. A Szedeák mestere 54-68-as állásnál még időt kért, hogy életet leheljen a srácokba. Ezt egy újabb Szedeák fellángolás követte, hiszen a hazaiak egy 9-3-as futással hét pontra zárkóztak. A vendégek támadásaival azonban továbbra sem tudott mit kezdeni a Szedeák, így bár a negyedet 27-24-re megnyerte, de ígyis hat pontos hátránnyal fordult az utolsó negyedre.

Az utolsó negyed egy Mucza ziccerrel indult, majd a túloldalon Mócsán válasza kimaradt, a következő támadásból pedig Bailey vágott be egy hatalmas triplát, ezzel egy pontra zárkózott a szegedi csapat. Itt a vendégek mestere időt kért, hogy megtörje a szegedi csapat lendületét. Ezt követően mindkét csapat hibát hibára halmozott, de ebből a vendégek jöttek ki jobban, hiszen a hazai csapat percekig nem tudott pontot szerezni, így 74-79-re elhúztak a debreceniek. Ezután az addig elég halovány Zsíros dobott be egy hatalmas triplát, amire Edwin válaszolt, majd Locke büntetőzött jól, így öt perccel a mérkőzés vége előtt, csak két ponttal vezetett a vendégcsapat. Ezt követően azonban Williamson majd Tadic is megvillant és ezzel hét pontos előnyt építettek fel a debreceniek, ekkor időt kért a Szedeák mestere, hogy feltüzelje a fiúkat még utolsó egy nagy futásra. Ennek pedig meg is lett az eredménye, hiszen Bognár közelije majd Bailey triplája után ismét ott lihegett a debreceniek nyakában a Szedeák. A kőkemény védekezés megfogta az elfáradó debrecenieket, és 86-89-nél Locke hatalmas triplát dobott be és 89-89-re egyenlített a szegedi csapat, azonban a remeklő Drenovac ezt nem hagyta annyiban és a túloldalon egy triplával válaszolt, ezzel harminc másodperccel a vége előtt három ponttal vezettek a vendégek. A következő támadás során faultolták Woolridget, aki csak egy büntetőt értékesített, majd Edwin értékesítette mindkét büntetőjét a túloldalon. Ezt követően Locke keze is megremegett és csak egy büntetőt küldött a helyére. Mócsán azonban nem hibázott, és két büntetőjével lezárta a meccset.

Ez a mérkőzés jól tükrözte az SZTE-SZEDEÁK alapszakaszát. A szegedi kosarasok erőn felül teljesítettek, és hatalmasat küzdöttek ismét. Mindent megtettek a győzelem érdekében azonban ez nem volt elég, hiszen egyszer sem vezettek a mérkőzés folyamán, és minden próbálkozásukat visszaverte a mélyebb kerettel rendelkező, és több kosarast forgató vendégcsapat.

Ezzel a vereséggel biztossá vált, hogy nem jut a rájátszásba a Szedeák.

Végeredmény: SZTE-Szedeák - DEAC 91-96

 

SZTE-Szedeák - DEAC 91-96 (18-23, 24-28, 27-24, 22-21)

Bajnokság, 26. forduló, Szeged, Városi Sportcsarnok, Játékvezetők: Praksch Péter Árpád, Nagy Viktor, dr. Németh Patrik (Balogh László György)

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.