Sport

Két hiányzóval is bravúrban bíznak a Kékek

Két hiányzóval is bravúrban bíznak a Kékek

Akár harmadik is lehet a csoportban a Pick Szeged.

Kibédi Péter
2024. március 6., szerda
Két hiányzóval is bravúrban bíznak a Kékek

Jön a Bajnokok Ligája csoportkörének utolsó fordulója.

Karabatic valószínűleg utoljára lép pályára a Pick Szeged ellen (Fotó: pickhandball.hu)

 

Ma este 20 óra 45 perckor az OTP Bank Pick Szeged férfi kézilabda csapata utolsó csoportmérkőzését játssza a Bajnokok Ligájában, a Paris Saint-Germain Handball otthonában. Kezdjük a jó hírrel: Lukas Stepancsic meggyógyult, így a horvát válogatott játékos visszatér a csapatba. Akad azonban rossz hír is: Bánhidi Bence betegség, Szita Zoltán pedig bokasérülés miatt nem tartott a csapattal Franciaországba -tudta meg a Rádió 88.

Amit már a meccs előtt biztosan lehet tudni: az OTP Bank-Pick Szeged legrosszabb esetben is 6. helyen lép tovább a csoportjából. A pozíción még lehet javítani, igaz ez csak szegedi győzelem esetén lehetséges. Ráadásul a bravúr mellett a közvetlen ellenfelekre is szükség van. Amennyiben ugyanis a Szeged nyer és a Zágráb kikap a Kielben, akkor egy pozíciót lépnek előre a kékek. Ha a Kielce is vereséget szenved Aalborgban akkor a Szeged harmadik lesz. A zágrábiak döntetlenje és a kielceiek veresége szintén az ötödik helyre juttatja a Szegedet.

Az egyaránt hazai pályán játszó Kiel és a Aalborg hiába lépett tovább a csoportból, mindkét csapatnak tepernie kell a győzelemért, mert nem mindegy, hogy első, vagy második helyen érkezik az egyenes kieséses szakaszba, ez pedig mindenképpen növeli a szegedi esélyeket. A PSG ellen rendre kiélezett meccset játszik a Szeged, ugyanakkor a mérleg a párizsiaknak kedvez, 5 győzelem 1 döntetlen és a Kékek háromszor nyertek. Párizsban ugyanakkor még nyeretlen Pick, az egyetlen döntetlent viszont a PSG csarnokában játszották 2017-ben.

Amennyiben a negyedik helyen zár a Szeged, akkor nyolcaddöntőben a hazai pálya előnyét élvezhetik.


 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.