Sport

Fábián Bettina második lett a világkupa-sorozat első állomásán

Fábián Bettina második lett a világkupa-sorozat első állomásán

2024. március 23., szombat
Fábián Bettina második lett a világkupa-sorozat első állomásán

Fábián Bettina ezüstérmes lett a nyíltvízi úszók idei Világkupa-sorozatának nyitóversenyén, amelyet 10 kilométeren az egyiptomi Soma Baynél rendeztek meg szombaton. A férfiaknál legjobb magyarként Betlehem Dávid ötödikként ért célba.
 

 

A hazai szövetség beszámolója szerint a junior világbajnok, párizsi olimpiai kvótás Fábián Bettina remek versenyzéssel végzett a második helyen. Bár az utolsó körre a 14. helyről fordult rá, szokásos hajrája ismét működött, olyannyira, hogy az utolsó bójánál már vezetett, de a németek 2023-as világbajnokának, Leonie Becknek testhossznyi hátrányból sikerült megnyernie a viadalt úgy, hogy 0.4 másodperccel érintette előbb a panelt.

Próbáltam végig elöl maradni, ami ötből három körig sikerült, aztán az utolsó előttiben hátravertek, ezt még gyakorolni kell, hogy meg tudjam őrizni a helyem az első ötben

 - elemezte a történteket Fábián. 

Aztán ott sikerült hoznom egy nagyon jó döntést, amivel nagyon sok helyet nyertem, megvolt a sebesség is, úgyhogy az utolsó egyenesre már elsőként fordultam, de a német lány egy kicsit gyorsabb volt és lenyúlt a végén. Emiatt nagyon dühös vagyok most, tudom, hogy gyakorolni kell még a sprinteket edzéseken. Megvolt az esély az első világkupa-győzelmemre, de ezek szerint ez még egy picit várat magára.

 A másik szegedi induló, Olasz Anna 11. lett.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.