Sport

Egyetlen esélye maradt a magyar férfi kézilabda-válogatottnak az olimpiára

Egyetlen esélye maradt a magyar férfi kézilabda-válogatottnak az olimpiára

Norvégia ellen nem sikerült nyerni az olimpiai selejtezőn, vasárnap Portugália ellen nem hibázhatnak a magyarok.

2024. március 16., szombat
Fotó: Bodnár Boglárka
Egyetlen esélye maradt a magyar férfi kézilabda-válogatottnak az olimpiára

Becsülettel küzdött a magyar válogatott Norvégia ellen, de rengeteg hibával játszottak a tatabányai olimpiai selejtező második fordulójában. A Norvégok győzelmükkel olimpiára jutottak, a mieinknek vasárnap nyerniük kell Portugália ellen a párizsi kvótáért.

BARTUCZ László
Nem kezdte jól a meccset egyik kapus sem, de Bartucz László a magyarok legjobbja lett a meccsen M(Forók: MTI/Bodnár Boglárka)

 

A nap első mérkőzésén Portugália 37-29-re nyert Tunézia ellen, amivel biztossá vált, hogy az észak-afrikai csapat nem juthat ki Párizsba.

Telt ház és remek hangulat fogadta a pályára vonuló csapatokat. A norvégoknál nem lehetett ott a csapatban az egykori szegedi Kent Robin Tönnensen, aki a torna első napján sérült meg, nálunk Krakovszky Zsolt és Szöllősi Szabolcs marad ki a meccskeretből.

A norvégok sokkal összeszedettebben és pontosabban kézilabdáztak, így a 4. percben már két góllal vezettek. A kapuban Torbjorn Bergerud olvasta a magyarok próbálkozásait, a kolstadi kapus bravúrjai pedig el is bizonytalanították a válogatottunkat. Chema Rodriguez a 11. percben 7-3-nál időt kért, majd két perccel később Mikler Roland helyére Bartucz László érkezett a kapuba. Sajnos sokat ő sem találkozott a labdával, a 15. percben 11 norvég kapura lövésből 11 gól született. Már öttel is vezettek a vendégek, amikor Fazekas Gergő kapta vállára a magyarokat, góljaival és kitűnő passzaival háromra csökkent a különbség. A félidő utolsó öt percére végre megjött a magyaroknál a kapusteljesítmény, Bartucz László két ziccert és egy hétméterest is fogott, azonban elől nem voltak kellőképpen pontosak a társak, sőt a macedón bírópáros is furcsán fütyült a végén, így a félidőre maradt a közte három. (I. félidő: 13-16)

FAZEKAS Gergõ
Fazekas Gergőnek volt egy nagyszerű periódusa az első félidőben.

Finoman fogalmazva is pocsékul kezdte a a magyar válogatott a második félidőt. A norvégok 6 perc alatt 5-1-es rohammal adták mindenki tudtára, hogy ők már ma szeretnék megszerezni a párizsi olimpia kvótát. Erre minden esélyük megvolt, mert a mieink a második félidő első felében enerváltan kézilabdáztak. Sem támadásban, sem védekezésben nem tudták megközelíteni az ellenfelet. A 45. percben Sander Sagosen harmadik kétperces kiállítását kapta, így kizárták a folytatásból a játékvezetők. A kiállítással járó közjáték a magyaroknak tett jót, valamelyest összekapták magukat és visszajöttek három-négy gólra. A hajrában már ismét egy harcos, helyenként jól is játszó magyar válogatottat láthatott a pályán a rendkívüli hangulatot teremtő tatabányai közönség. Bartucz László a magyar csapat legjobbja lett védéseivel, de elől továbbra sem találták a norvégok védekezésének ellenszerét a mieink, ráadásul a macedón bírok is mindent megtettek, hogy ne legyen szoros a vége. (Vége: 25-29)

A norvégok győzelmükkel kijutottak a párizsi olimpiára, a magyar válogatottnak vasárnap Portugália ellen nyernie kell a kvóta megszerzéséhez.

KÉZILABDA, FÉRFI OLIMPIAI SELEJTEZŐ, 2. FORDULÓ, 3. CSOPORT (TATABÁNYA) 
NORVÉGIA–MAGYARORSZÁG 29–25 (16–13)
Tatabánya, 6000 néző. V: Nacsevszki, Nikolov (macedónok)
NORVÉGIA: BERGERUD – Björnsen 4, Reinkind 1, GRÖNDAHL 8 (1), Overby 2, Sagosen 2, BLONZ 7 (1). Csere: Saveras (kapus), O’ Sullivan 1, Lyse 2, Aga, Gullerud 2, Setterblom, Overjordet. Szövetségi kapitány: Jonas Wille

MAGYARORSZÁG: Mikler – Lékai 2 (1), Ancsin G. 2, Sipos A. 1, Bánhidi 2, Szita 1, Bóka 3. Csere: BARTUCZ (kapus), Imre B. 3 (2), Rosta M. 1, Fazekas G. 3, Ligetvári, Ilic Z. 2, Bodó 3, Rodriguez P. 1, Hanusz 1. Szövetségi kapitány: Chema Rodríguez

Az eredmény alakulása. 4. p.: 3–1. 11. p.: 7–3. 15. p.: 10–5. 18. p.: 11–8. 23. p.: 15–10. 33. p.: 19–13. 39. p.: 22–15. 47. p.: 22–19. 54. p.: 26–24
Kiállítások: 10, ill. 8 perc
Hétméteresek: 5/2, ill. 5/3


 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.