Sport

Az első lépést megtette az olimpia felé a magyar férfi kézilabda-válogatott +galéria +videó

Az első lépést megtette az olimpia felé a magyar férfi kézilabda-válogatott +galéria +videó

Végig vezetve nyertek Tunézia ellen

Kibédi Péter
2024. március 14., csütörtök
Fotó: Bodnár Boglárka
Az első lépést megtette az olimpia felé a magyar férfi kézilabda-válogatott +galéria +videó

A magyar férfi kézilabda-válogatott végig vezetve 33-24-re legyőzte Tunéziát az olimpiai selejtező tatabányai tornájának első fordulójában, csütörtökön késő este.

A meccs végén a játékosok együtt ünnepelhettek a szurkolókkal (Fotók: MTI/Bodnár Boglárka)

 

A csoport nyitómeccsén Norvégia 32-29-re nyert Portugália ellen.

Remekül kezdte az első olimpiai selejtezős mérkőzését a magyar válogatott. Igen összeszedett játékkal a 10. percben már három góllal vezettek, még emberhátrányból is sikerült betalálniuk. Tunézia egy kicsit belealudt a kezdésbe, de hogy ne legyen izgalommentes a csütörtök késő este a magyar szurkolóknak, öt perc alatt egyenlítettek. Némileg megfogta válogatottunkat a gyors felzárkózás, és ugyan a vezetést nem tudta átvenni az ellenfél, de rendre egyenlített. A 20. percben két Imre Bence gól között Mikler Roland védet egy tunéziai próbálkozást, így ismét három gól volt a magyar előny. Most viszont nem állt meg a válogatott Ilic Zoran távoli lövése után, először a meccsen már négy volt a különbség. Időt is kértek az afrikaiak. Mikler Roland továbbra is bravúrosan védett, a védekezés óramű pontosságú volt, a gólgyártásba pedig bekapcsolódott Bánhidi Bence és Bodó Richárd is, így a félidő hajrája egészen megnyugtató, hat gólos magyar előnnyel telt, sőt a végén Lékai Máté hétméteresből betalált, így a fordulásnál hét volt közte. (I. félidő: 17-10)

BODÓ Richárd
Régen látott jó játékkal lett a meccs embere Bodó Richárd

 

Egy, az első félidőhöz képest jobb ritmusban és pontosabban játszó Tunéziát láttunk a második játékrész elején. Ugyanez a magyarokról viszont nem volt elmondható, pontatlanul, és kissé álmosan jöttek vissza az öltözőből. A vendégek el is kezdték a felzárkózást, öt perc alatt visszajöttek négy gólra, de ott már nem volt tovább. A kapuba érkezett Bartucz László, aki két védéssel, Rosta Miklós és Ancsin Gábor pedig két-két góllal hozta lendületbe a magyarokat. Ez pedig olyan jól sikerült, hogy a félidő felénél már kilenc találattal vezetett válogatottunk. Az utolsó tíz percre úgy fordultak a csapatok, hogy a kérdés csak a különbség volt, az már egyértelműen érezhető volt, hogy fordulat nincs a meccsben. Az 52. percben második próbálkozásra, Hanusz Egon góljával sikerült tíz gólra növelni az előnyt, ekkor már a játékpercek elosztására, a rotációra is figyelt Chema Rodríguez szövetségi kapitány. (Vége: 33-24)

A szegedi válogatottak közül Mikler Roland nyolc védéssel segítette a csapatot, Szita Zoltán egy gólt szerzett, Bánhidi Bence háromszor talált a kapuba, a meccs legjobbjának választott Bodó Richárd négyszer volt eredményes. 

A pénteki szünnap után a magyar válogatott szombat este Norvégia ellen folytatja szereplésüket, vasárnap pedig Portugáliával játszanak. A nyári, párizsi olimpiára a csoport első két helyezettje jut ki.

A meccs legjobbja, Bodó Richárd így értékelte a találkozót:
 


 

 

KÉZILABDA, FÉRFI OLIMPIAI SELEJTEZŐ, 1. FORDULÓ, 3. CSOPORT (TATABÁNYA) 
Magyarország–Tunézia 33–24 (17–10) 
Tatabánya Multifunkcionális csarnok, 4975 néző. V: Pavicsevics, Raznatovics (montenegróiak)
MAGYARORSZÁG: MIKLER – Imre B. 4, Ancsin G. 3, LÉKAI 6 (3), Bánhidi 3, Szita 1, BÓKA 4 Csere: BARTUCZ (kapus), Sipos A. 1, BODÓ 4, Rosta M. 3 (2), LIGETVÁRI, Ilic Z. 2, Fazekas G., Krakovszki Zs., Hanusz 2 Szövetségi kapitány: Chema Rodríguez

TUNÉZIA: Harbaui – Rzig 4 (1), BEN ABDALLAH 4, Suiref, AIDI 4, Maref 2, Rmiki Csere: Ben Tekaja (kapus), Ben Szalah, Darmul 3, Dzsbeli, Satti 1, Tumi 1, Basa 3, Abdelli, Margeli 2 Szövetségi kapitány: Patrick Cazal

Az eredmény alakulása. 4. p.: 3–1. 10. p.: 6–3. 13. p.: 7–6. 18. p.: 9–9. 26. p.: 15–9. 35. p.: 18–14. 42. p.: 24–17. 45. p.: 27–20. 52. p.: 31–21.
Kiállítások: 10, ill. 14 perc
Hétméteresek: 6/5, ill. 1/1


 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.