Sport

Vizes vb: továbbjutott Pádár Nikolett 200 méter gyorson

Vizes vb: továbbjutott Pádár Nikolett 200 méter gyorson

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2024. február 13., kedd
Vizes vb: továbbjutott Pádár Nikolett 200 méter gyorson

A szegedi úszó 200 méter gyorson jutott tovább a dohai úszó-világbajnokság keddi előfutamaiból.

Doha, 2024. február 13. Pádár Nikolett a nõi 200 méteres gyorsúszás elõfutama után a dohai vizes világbajnokságon 2024. február 13-án. (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

 

A magyarok közül elsőként Pádár Nikolett ugrott medencébe 200 méter gyorson, a 17 esztendős szegedi versenyző 1:57.40 perces idővel futamgyőztesként, összesítésben a harmadik idővel került az elődöntőbe.

A szegedi úszó jövőre már az Egyesült Államokban, a legendás Michael Phelps korábbi, valamint a 200 méter háton világbajnok Kós Hubert jelenlegi edzőjével, Bob Bowmannal dolgozik majd.

Nem akartam semmiképpen a véletlenre bízni a dolgokat, szerettem volna ott lenni az elején, ez sikerült is. Nagyon jó helyen vagyok, jól esett ez a délelőtti. Jó formában vagyok, reggel úgy éreztem, szétrobbanok az erőtől és van még bennem

- nyilatkozott az MTI-nek Pádár, aki tavaly Fukuokában a középdöntőben olimpiai szintet érő junior Európa-csúccsal lett tizedik, hat századdal lemaradva a fináléról.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.