Sport

Styles életmentő műtétéről és az NL-ről nyilatkozott

Styles életmentő műtétéről és az NL-ről nyilatkozott

2024. február 10., szombat
Styles életmentő műtétéről és az NL-ről nyilatkozott

Az angol másodosztályban szereplő Sunderlanddel féléves kölcsönmegállapodást kötő Callum Styles a Nemzeti Sportnak elmondta két héttel ezelőtti vakbélműtétje körülményeit, de új csapatáról és a magyar válogatott Európa-bajnoki, valamint Nemzetek Ligája-csoportjáról is beszélt.


A lapnak elárulta, már sokkal jobban van, azonban volt honnan javulnia állapotának.

Január huszonnegyedikén, szerdán, ebédidő körül kezdtem el érezni fájdalmat a hasamban. Az első gondolatom az volt, hogy túl gyorsan ehettem meg az ételt, ám ahogy telt-múlt az idő, fokozatosan lett egyre aggasztóbb a helyzet: kora este már kínomban forgolódtam, később pedig öklendeztem. Olyan hányingerem és fájdalmaim voltak, hogy nem voltam képes talpra állni, úgyhogy a barátnőm tárcsázta a sürgősségi osztályt, és kórházba vitt. Elviselhetetlen volt a gyötrelem, ráadásul a rendelőben rengeteget kellett várnom, mire megvizsgáltak. Másnap hajnali három óra körül CT-vizsgálatot végeztek, és kiderült, hogy a vakbelemmel van gond. Ekkor egy műanyag székben ültem, nem viccelek, mintegy tizenöt órán keresztül, a kínok kínját átélve – csak délben fektettek ágyba. Azonnali műtéti beavatkozásra volt szükségem, de csak ide-oda tologattak, egyik kórteremből a másikba. Ezt megelégelve a barátnőm elvitt egy magánkórházba, péntekre foglalt időpontot, és másnap délben már ott feküdtem, öt-hat órával később pedig megoperáltak idézte fel a történetet huszonhárom éves labdarúgó.

A műtétből ébredve láttam, hogy egy nagy cső lóg ki a gyomromból, amitől teljesen összezavarodtam, kicsit meg is ijedtem. Az orvos felvilágosított, hogy nem volt egyszerű, de jól sikerült a beavatkozás. Hozzátette, szerencsés vagyok, mert ha tovább húzódik az operáció, talán nem sok időm maradt volna hátra… Őrület, hogy ez megtörtént! 

Styles reményei szerint március első vagy második hetében visszatérhet a pályára. Kiemelte, a válogatott felkészülési mérkőzéseire mindenképpen szeretne olyan állapotban lenni, hogy meghívást kapjon.

Az NL csoporttal kapcsolatban megjegyezte, nem tartja földtől elrugaszkodott gondolatnak, hogy megcélozzák az első két hely valamelyikét, ám nagyon összeszedetten kell játszaniuk ahhoz, hogy a negyeddöntőbe jussunk. Hozzátette, ezen a szinten már nüanszok döntenek, úgyhogy bármi előfordulhat, pozitív és negatív irányban is. Mindenesetre az előző kiírás eredménysora önbizalmat adhat, erősebb kvartettben zártak második helyen, úgyhogy bizakodó.

A teljes interjú ITT tekinthető meg.


 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.