Sport

Sorsdöntő meccsel nyit a BL tavasz Szegeden + videó

Sorsdöntő meccsel nyit a BL tavasz Szegeden + videó

Van miért visszavágni a Kolstadnak

Kibédi Péter
2024. február 15., csütörtök
Sorsdöntő meccsel nyit a BL tavasz Szegeden + videó

A Gyöngyös elleni hibák kijavítására egy hete volt Szegednek.

Az őszi vereségért is szeretnének visszavágni a szegediek (Fotó: ehfcl.com)

 

Az egész szezont meghatározó négy Bajnokok Ligája meccs vár az OTP Bank-Pick Szeged csapatára. A szegediek a sorozat őszi tíz mérkőzésén 11 pontot gyűjtöttek, és jelenleg az ötödik helyen állnak a csoportban. A továbbjutásukat még nem biztosították be, ugyanakkor egy bravúros tavaszi sorozattal akár előre is tudnak lépni. Az Európa bajnokság után a kékek Gyöngyösön játszották az első meccsüket, ahol meglepetésre két góllal kikaptak. 

A Kolstad elleni BL meccs előtt a legfontosabb feladat az volt, hogy a csapat visszatérjen az ősszel megkezdett útra. A norvégok jelenleg két ponttal a Szeged mögött a hetedik, már nem továbbjutó helyen állnak a táblázaton, így egy esetleges győzelem tovább növelné a Tisza partiak továbbjutási esélyeit. A szegedieket emellett szeretnének visszavágni az őszi, idegnem elszenvedett 37-24-es vereségért is. „Nagyobbat szeretnénk álmodni, nem csak egy-két pontot szerezni és egy előkelőbb helyen akarunk továbbjutni a csoportból”- fogalmazta meg a célokat Mikler Roland a csapat nyílt edzésén készült videóban.

A Pick Szeged a csütörtökön 18 óra 45 perckor kezdődő Kolstad elleni mérkőzés után jövő héten Aalborgba látogat, Kiel érkezik Szegedre. A csoportkőrt március 6-án a PSG ellen zárják idegenben.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.