Sport

Nagy Péter nyolcadik lett a súlyemelő Eb-n

Nagy Péter nyolcadik lett a súlyemelő Eb-n

2024. február 20., kedd
Nagy Péter nyolcadik lett a súlyemelő Eb-n

Nagy Péter a nyolcadik helyen végzett összetettben a szófiai súlyemelő Európa-bajnokság keddi, utolsó versenynapján a plusz 109 kilogrammos kategóriában, és nem tudott javítani helyzetén az olimpiai kvalifikációban.

 

 

A 38 éves szegedi emelő a kontinensviadal honlapja szerint a nyolcfős B csoport tagjaként szakításban a 160 kiló teljesítését követően 165-ön rontott, viszont harmadikra a 167 kilogrammal sikerrel elbánt, ezzel a fogásnemi sorrendben.

Abszolút elégedett vagyok a teljesítményemmel. 370 volt a terv, minden ami a felett van az csak jó. Nehéz időszak volt az elmúlt pár hét, edzések versenyek utazások, de szerencsére a dobogón jó volt minden. Szakításban a 2. Fogás sajnos nem sikerült de éreztem hogy van benne ezért is emeltettünk. Lökésben jól jött az első 2 fogás, a harmadik már túl a csúcson volt de megprobáltam. Eddig minden úgy alakul ahogy év elején elterveztem, remélem áprilisig kitart a forma. Kicsit sajnálom hogy nem sikerült megnyerni a B csoportot de a verseny már csak ilyen. Edzésből jöttem, az itt töltött 3 nap volt a pihenés a versenyre szóval nincs okom panaszra, sőt

 - nyilatkozta Nagy Péter, aki az A csoporttal együtt 17 főt számláló teljes mezőnyben a tízedik helyen zárt.

Lökésben a 212 kg már sok volt neki, előtte viszont a 201 után a 207 kiló is sikerült, így ebben a fogásnemben - miután a legjobb kilencet felvonultató A csoportban egy francia és egy cseh kiesett, a világcsúcstartó, olimpiai, világ- és Európa-bajnok georgiai Lasa Talahadze pedig visszalépett a versenytől - hetedikként végzett, míg összetettben 374 kilogrammal nyolcadik lett.

Ami tény: Nagy a 374 kilogrammal hét kilóval elmaradt tavalyi legjobbjától, így nem tudott előbbre lépni az olimpiai kvalifikációs rangsorban. A javításra még egy lehetőség kínálkozik: a március 31. és április 11. közötti thaiföldi világkupán, a kvalifikációs sorozat utolsó állomásán kell olyan összetett eredményt elérnie, amely párizsi ötkarikás kvótát érhet. Nagy Péter egyedüli magyar súlyemelőként vett részt az utóbbi három olimpián, 2012-ben Londonban, 2016-ban Rio de Janeiróban és 2021-ben Tokióban.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.