Sport

Megszakadt a rossz széria: magabiztos szegedi siker a Duna partján

Megszakadt a rossz széria:  magabiztos szegedi siker a Duna partján

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2024. február 18., vasárnap
Megszakadt a rossz széria:  magabiztos szegedi siker a Duna partján

A közvetlen rivális, Dág KSE otthonában szenvedett el egy 3-0-ás vereséget a szegedi röplabdacsapat az előző héten. Nagyszerűen sikerült a visszatérés az Extraligába, ugyanis ezúttal egy 3-0-ás győzelem áll a Szegedi RSE neve mellett.

Fotó: Kocsis Alíz

 

Egy három meccsből álló vereséghullámot sikerült megszakítani az SZRSE együttesének. A Dunaferr otthonában jött össze a magabiztos siker.

Az első szettben kétség sem fért a vendégek sikeréhez, majd a második játékrész a végletekig szorosan alakult, viszont ekkor is a szegediek jöttek ki jobban a végén. A harmadik, mindent eldöntő szett az elsőhöz hasonlóan sima volt.

Győzelmével továbbra is kilencedik az SZRSE, két pontra a rájátszást érő nyolcadik helytől.

Némileg megváltoztatott szerkezetű csapattal léptünk pályára, már a mérkőzés elején mi irányítottuk a mérkőzést, kezünkben tartottuk azt. Nagyon könnyed játékkal sikerült hoznunk az első játszmát, de utána kicsit beleültünk az eredménybe és visszaesett a játékunk így a második játszma kiélezett küzdelmet hozott, de szerencsére utána ritmust tudtunk váltani és a harmadik játszmát meggyőző fölénnyel, magabiztos játékkal tudtuk hozni, ami mutatja a csapatunk erejét. Gratulálok játékosaimnak az első és a harmadik játszmában nyújtott fegyelmezett és koncentrált játékhoz

- nyilatkozta a szegediek vezetőedzője, Berkes Zoltán a találkozót követően.


Vidux-Szegedi RSE - Dunaferr SE 3:0 (-12, -23, -10)
Férfi NBI Extraliga alapszakasz, 18. forduló, Dunaújváros, Városi Sportcsarnok, 32 néző. Vezette: Árpás, Filibér
DKSE: Béres, Németh, Makó, Kisházi, Juhász, Farkas. Csere: Kuti (libero), Cserép, Vadász, Peredi. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor.
Vidux-Szegedi RSE: Piti, Bodnár, Kasnyik, Trindade, Pozzobon, Csányi. Csere: Polyák (libero), Pintér, Sarnyai, Kiss, Demcsák. Vezetőedző: Berkes Zoltán.


 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.