Sport

Kemény ellenfeleket sorsoltak a magyar válogatottatnak

Kemény ellenfeleket sorsoltak a magyar válogatottatnak

Az egyik csoporttárssal az Európa-bajnokságon is összecsapunk

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2024. február 8., csütörtök
Kemény ellenfeleket sorsoltak a magyar válogatottatnak

A magyar labdarúgó válogatott az A liga második kalapjából várta ellenfeleit, melyek között jól és kevésbél jól ismert válogatottak is szerepeltek.

Idővel kiderül, hogy számunkra szerencsés vagy balszerencsés volt Juan Mata keze.

 

Az A, B és C ligákban 16-16 csapat található, ezeken belül négy csoportban, D ligánál más a helyzet, ott mindössze hat ország válogatottját osztják két hármas csoportra. A csapatok a 22/23-as kiírás szereplésére alapozva kerültek az egyes ligákba, az alsóbb divízióknak értelemszerűen a feljutás a cél míg az A liga válogatottjainak a minél jobb szereplés és a Nemzetek Ligája-trófea elhódítása.

A csapatok oda-visszavágós körmérkőzést, dupla játéknapokon 2024 szeptemberében, októberében és novemberében játszanak a csoportokban. A magyar válogatott remek teljesítményének hála az előző kiírás után is az A, azaz a legerősebb ligában játszhat.

A Nemzetek Ligája előző kiírásának magyar csoportja.

 

Módosított szabályok

A módosítás, hogy korábban csak a négy csoportgyőztes küzdött tovább a következő nyáron esedékes négyes döntőben, az új kiírásban viszont jövő márciusban egy oda-visszavágós negyeddöntőre kerül sor a csoportgyőztesek és másodikok között a Final Fourba jutásért.

A negyedikek ugyanúgy kiesnek, míg a harmadikok osztályozót játszanak a közvetlen alatta lévő liga második helyezettjeivel.

 

Megéri jól szerepelni a sorozatban

A Nemzetek Ligájából ugyan kijutni nem lehet a 2026-os világbajnokságra, de vele közvetetten mégis megkezdődik az európai selejtezősorozat a két év múlva esedékes világeseményre.

A vb-selejtezőkön a 12 csoport győztese kijut majd ki a tornára, míg a másodikok pótselejtezőt játszhatnak. Utóbbiakhoz csatlakozik a Nemzetek Ligájából a négy legjobb olyan csoportgyőztes, amelyik vb-selejtezőkön nem végzett a legjobb kettő között. 

Ez azt jelenti, hogy a Magyarországot is magában foglaló A divízió csoportgyőztesei mindenképpen legalább a pótselejtezőben érdekeltek lesznek.

Az A liga kalapbeosztása:

Első kalap: Spanyolország, Horvátország, Olaszország, Hollandia

Második kalap: Dánia, Portugália, Belgium, Magyarország

Harmadik kalap: Svájc, Németország, Lengyelország, Franciaország

Negyedik kalap: Izrael, Bosznia-Hercegovina, Szerbia, Skócia

 

Lehullt a lepel Magyarország ellenfeleiről

Hollandiát húzta az A liga harmadik csoportjába Juan Mata, majd a második kalapból Magyarország került Ronald Koeman csapata mellé. 

A Manchester United korábbi játékosának keze által a németek csatlakoztak a magyar csoporthoz, amely a negyedik kalapból Bosznia-Hercegovinával egészült ki.

A magyar válogatott így a nyári Európa-bajnokság után 2024 őszén is összecsap Németországgal, így idén háromszor biztosan találkozik Marco Rossi csapata a Nationalelffel.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.