Sport

Jelentős mérföldkövet ért el Bánhidi Bence a Bajnokok Ligájában

Jelentős mérföldkövet ért el Bánhidi Bence a Bajnokok Ligájában

Az első szegedi játékos, aki elmondhatja mindezt magáról

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2024. február 22., csütörtök
Jelentős mérföldkövet ért el Bánhidi Bence a Bajnokok Ligájában

Új szegedi rekord született: Bánhidi Bence elérte a 400-as határt a Bajnokok Ligája gólok tekintetében.

Fotó: Popál Balázs

 

A csapatkapitány az Aalborg elleni 31-26-os vereség alkalmából állította be a rekordot, érte el ezt a szép jubbilleumot. Bánhidi Bence szegedi mezben megszerezte a 400. Bajnokok Ligája-találatát is.

Azért elcserélném ezt a rekordot egy pontszerzéssel, mert ötven percig erre minden esélyünk meg is volt, a hajrában azonban rossz döntéseket hoztunk, amit dán ellenfelünk gólokkal büntetett. De nincs megállás, hiszen minden esélyünk megvan még a csoportban, hogy kiharcoljuk a továbbjutást, és továbbra is él a remény, hogy minél jobb pozícióban zárjuk az A csoportot. A sorsunk a mi kezünkben van, mindig csak előre tekintünk, így előbb a Fejér B.Á.L. Veszprém elleni hazai bajnokira, majd a jövő heti, nagyon fontos hazai THW Kiel elleni, szintén hazai meccsünkre. Jó volt olvasni, hogy a felső szektort is meg kellett nyitni a német rekordbajnok elleni összecsapásunkra, mert a szurkolóinkkal együtt biztos vagyok benne, hogy kiharcoljuk a győzelmet. Visszatérve a 400-as rekordra, természetesen jóleső érzés első szegedi játékosként elérni ezt a csodás gólszámot. Viccesen meg is jegyeztem, hogy ebből legalább a felét két játékossal a nyakamban lőttem be… Most a legfontosabb feladatunk, hogy felkészüljünk a következő kihívásokra, bizonyítottuk már ebben az idényben, képesek vagyunk egy-egy vereség után is felállni, és megnyerni fontos meccseket 

– nyilatkozta Bánhidi Bence a BL-összecsapást követően.

A Pick Szeged első játékosa, aki elérte a 100-as határt, Bajusz Sándor volt. Krivokapics Milorad volt az első „kétszázas”, Balogh Zsolt volt, aki elsőként érte el a háromszáz BL találatot, és a legfrissebb négyszázas Bánhidi Bence lett.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.