Sport

Hetedik helyen zárta a vb-t a férfi pólóválogatott

Hetedik helyen zárta a vb-t a férfi pólóválogatott

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2024. február 17., szombat
Hetedik helyen zárta a vb-t a férfi pólóválogatott

A magyar válogatott 14–14-es rendes játékidőt követően ötöspárbajban verte Montenegrót a Dohában zajló vizes vb férfi vízilabdatornájának szombati helyosztóján, így hetedik helyen fejezte be a tornát.

Fotó: MTI/Kovács Tamás

 

Akárcsak a 2022-es világbajnokságon, ezúttal is a 7. helyért csapott össze egymással a két csapat, akkor a magyarok a Margitszigeten 8-6-ra diadalmaskodtak. Az utolsó világbajnoki mérkőzésről a 15 fős keretből Varga Dénes és Nagy Ádám maradt ki.    

Változatosan alakult az egész meccs, amely számos találatot hozott. Már az első negyedben teljes erőbedobással egymásnak feszültek a felek, született hét gól, és magyar vezetéssel zárult a nyolc perc. 

A második felvonásra támadásban lefagytak a magyarok, a védekezésük viszont jó volt, mígnem Zalánki megúszásból értékesített egy ziccert, lezárva ezzel a közel egy negyeden át tartó szenvedést. Ezúttal a többgólos leosztás a montenegróiaknak kedvezett, akik 3-2-vel elvitték a negyedet, így 6-6-al mentek a felek a nagyszünetre.

A fordulást követően Fekete Gergő emberelőnyből lőtt hatalmas gólt, majd az újabb fór előtt Varga Zsolt kért időt a kétgólos vezetés megszerzésének reményében, Vámost Márton lövése viszont elakadt a kapusban. Hasonlóképpen tett a montenegrói szövetségi kapitány is, Miroslav Perkovic pedig közelről talált a hálóba. A túloldalon a magyarok hasonlóan játszották meg az előnyt, Vigvári tűpontos passzát Kovács húzta be, majd Zalánki zúdított a hálóba egy szabaddobást. A rivális egy percen belül két gólt szerezve egyenlített (3-3 a negyedben).

A zárónegyedből mindössze 23 másodperc telt el, amikor Popadic harmadik találatával a meccsen először vezetést szerzett Montenegró. Bányai másfél perccel a vége előtt ziccert védett, Vujovic azonban lelépett Manhercz Krisztiánról és kapásból a hálóba lőtt. A magyarok 52 másodperccel a vége előtt Vámos bombájával egyenlítettek, Radovic azonban elhajlásból szép kapufás gólt lőtt. A magyaroknak 23 másodpercük maradt az egyenlítésre, Kovács kiállítást harcolt ki, Vigvári pedig ötméteres párbajra mentette a meccset.

A magyar lövők magabiztos kézzel úsztak a kapu elé, a büntetők végrehajtásához, ezzel szemben az ellenfelek keze megremegett. 4-2-re a magyarok nyerték a párbajt, ezzel megszerezve a világbajnoki hetedik helyet, amely keserédes lehet vb címvédőként, illetve az Eb ötödik hely után.

Folytatás nyáron az Olimpián, amely mindkét korábbi tornánál fontosabb lesz Varga Zsolt együttese számára.

Doha, vizes világbajnokság,
férfi vízilabdatorna, a 7. helyért:
Montenegró–Magyarország 14–14 (3–4, 3–2, 3–3, 5–5) – ötöspárbaj után: 16–18

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.